Povreda je prošlost: Mitrovićev povratak u velikom stilu, vodeći je strelac Čempionšipa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.02.20. | 18:43

Nova smena na vrhu, VBA pobedio, Lids izgubio kod kuće, Fulam preti

Vratio se Aleksandar Mitrović na teren i nastavio tamo gde je stao. Posle dve sedmice pauze zbog povrede na meču sa Halom, kao i terapija u Beogradu, srpski reprezentativac ponovo je obukao dres Fulama i vodio ga ka pobedi nad Hadersfildom (3:2), kojom je klub sa Krejven Kotidža iskorisitio kiks Notingem Foresta u Birmingemu (1:2) i izbio na treće mesto tabele Čempionšipa.

Sjajan meč i pravu goleadu videla je publika u Londonu. Dominirao je Fulam, Hadersfild se vraćao iz svake situacije, koristeći greške odbrane domaćeg tima, ali za iznenađenje nije imao snage, pa je favorit slavio, uz još jedan gol snažnog napadača.

Izabrane vesti

Zapretio je Fulam već u desetom minutu. Karni je lepo centrirao, Mitrović glavom za malo promašio gol, da bi već u narednom napadu levo krilo Bobi Rid došao do lopte pored Bakune, šutirao i doneo favoritu prednost. Nije dugo trebalo Fulamu da duplira vođstvo. Kapiten Tom Kerni primio je centaršut sa desne strane, prvi udarac je izblokirao Šindler, ali iz druge bio je sigurniji – 2:0.

Spao je malo ritam meča u narednom periodu, ali je ipak Aleksandar Mitrović novim golom doneo ogromnih 3:0 za Fulam. Brajan je sa leve strane centrirao, Mitrogol bio na pravom mestu i iz prve, sa peterca, zatresao mrežu Kolemana. Ukupno, 19. put na 27 utakmica Čempionšipa ove sezone. Dovoljno za status prvog strelca lige, mada to priznanje deli sa Olijem Votkinsom iz sve boljeg Brentforda.

Izgledalo je da Hadersfild nema šta da traži u Londonu, do 35. minuta nije uputio udarac ka Rodakovom golu, međutim gosti su, bukvalno iz prva dva šuta na utakmici pokazali koliko umeju da budu opasni. Emil Smit Rou smanjio je prednost u 36, a samo tri minuta kasnije strelac prvog gola centrirao s leve strane, a Stiv Munije se najbolje snašao u šensaestercu – 3:2.

U drugom poluvremenu Fulam je  držao posed, gosti bili opasniji po gol rivala, pokušavali su redom Grand, Munije, Smit Rou, ali je Rodakova mreža ostala netaknuta u drugom poluvremenu.

Osam utakmica bez pobede i gubitak prvog mesta na tabeli za ekipu Slavena Bilića značili su da protiv fenjeraša Lutona moraju da uzmu sva tri boda. Tako i bi. Rutinski, bez mnogo stresa, VBA je slavio više nego zasluženo. U svakom segementu bio je bolji, a fantastičnu utakmicu odigrao je Met Filips, za koga odbrana gostiju nije imala rešenje – 2:0.

Ofanziva se Bilićevim momcima brzo isplatila, pošto je posle autogola Denijelsa VBA poveo 1:0. Pojačanje iz Šefild Junajteda, Kalum Robinson sjajno je centrirao,a Danijels je nespretnom reakcijom doneo prednost rivalu. U 70. minut je ponovo popustila Lutonova odbrana. Prvo je Robson-Kanu osvojio loptu, poslao je Filipsu, a ovaj sjajnim centaršutem pronašao štopera Ajajia koji je glavom duplirao prednost. Ovim trijmfom VBA ponovo je vodeći na tabeli Čempionšipa, pošto je Lids kiksno kod kuće.

Lider je dočekao Vigan u nadi da će sa nova tri boda povećati bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca. Zimski novajlija iz Lajpciga, Žan Kevin Ogusten nije bio u stastavu, a ako se ima u vidu da je Marselo Bijelsa nedavno ostao bez Edija Nketije (vratio se u Arsenal) možda u tim podacima valja tražiti uzroke neefikasnosti ekipe sa Eland rouda.

Doduše, Patrik Bamfort bio je blizu da zatrese mrežu protivnika u 24. minut (Maršal sjajno odreagovao), da bi se Vigan oslobodio pritiska početkom drugog dela i posle 15 minuta poveo. Autogol postigao je Pablo Ernandez posle kornera koji je izveo Vilijams. Nastavili su da se nižu napadi Lidsa, ali izjednačenja nije bilo.

ČEMPIONŠIP - 30. KOLO

Petak

Derbi – Stouk 4:0 (2:0)
/Vaghorn 21, Martin 24, Runi 67, Bogl 74/

Kardif – Reding 1:1 (0:1)
/Peterson 70 – Mejte 8/

Subota

Hal – Brentford 1:5 (1:2)
/Radža 29 ag – Benrahma 12, 63, 85, Burk 20 ag, Votkins 58/

Birmingem – Notingem 2:1(1:1)
/Hogan 42, Pedersen 74 - Silva 18/

Čarlton – Barnsli  2:1(2:0)
/Tejlor 9, Grin 45+2 - Vudrou 71/

Fulam – Hadersfild 3:2 (3:2)
/Rid 10, Kerni 15, Mitrović 31 – Smit Rou 35, Munije 39/

Lids – Vigan 0:1 (0:0)
/Ernandez 59 ag/

Midlsbro – Blekburn 1:1(0:0)
/Kolson 75 - Trejvis 57/

Preston – Svonsi  1:1(1:1)
/Sinkler 28 - Bruster 33/

Kvins Park Rendžers – Bristol Siti  0:1 (0:1)
/Dijediju 16/

Šefild Vendsdej – Milvol  0:0

Vest Bromvič Albion – Luton 2:0 (1:0)
/Danijels 14 ag, Adžaji 70/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara