"Ostavite upaljeno svetlo da Škotska pronađe put ka kući"

Povodom Bregziata oglasila se i vladajuća Škotska nacionalna partija na svom Tviter profilu.

Izvor: B92

Subota, 01.02.2020.

00:45

Default images

Oni su postavili sliku na kojoj se vidi da su simbolično ostavijena upaljenja svetla uz poruku: "Škotska je poslala poruku Evropi u Briselu".

Škotska je pokrenula kampanju #LeaveALigthOn (ostavite upaljeno svetlo) za Škotsku.

Poruka koju je Škotska htela da ostavi jesu reči škotskog parlamentarca Alina Smita, koji je pozvao EU da "ostavi upaljeno svetlo kako bi Škotska mogla da pronađe put ka kući". Premijerka Škotske Nikola Sterdžon oglasila se na svom Tviter profilu nakon Bregzita uz poruku da će se Škotska vratiti kao nezavisna država.

"Vratićemo se u srce Evrope kao nezavisna država", napisala je ona.

Podsetimo, nekoliko sati uoči Bregzita, premijerka Škotske Nikola Stredžon govorila je o mogućem otcepljenju te konstitutivne države i naglasila daje njen posao da povede Škotsku u nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: