Odion Igalo (levo) kao momak u dresu Mančester Junajteda
Odion Igalo (levo) kao momak u dresu Mančester Junajteda

„Bomba“ u ponoć iz Mančester Junajteda i mala osveta Murinju: Igalo je taj koji se čekao!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 00:45

Crveni đavoli jedva ugrabili napadača

Mančester Junajted je čekao „minut do 12“ da dovede napadača!

Bukvalno u poslednjim minutima zimskog prelaznog roka, velikan sa Old Traforda je realizovao transfer nigerijskog napadača Odiona Igaloa.

Izabrane vesti

Celu zimu je trajala neizvesnost koji napadač će da sleti na Old Traford i gomila imena se dovodila u vezu sa transferom u redove Crvenih đavola. Bilo je očigledno da im je potreban špic, a kada se nedavno povredio Markus Rašford, to je postala i preka potreba. Pokušao je Junajted da dovede Edinsona Kavanija, ali im se Urugvajac zahvalio jer je očekivao transfer u Atletiko Madrid. A onda je poslednjih dana iskočila gomila imena kao moguća rešenja. Islam Slimani, Salomon Rondon, Odion Igalo, Kšištof Pjontek, a najveći favorit je bio Džošua King iz Bornmuta. Junjated je za Norvežanina ponudio 25.000.000 evra, ali je Bornmut odbio. 

Tako je kao jedino rešenje ostao Igalo koji je imao još godinu dana ugovor sa kineskim Šangaj Šenhuom. Nekoliko sati pred zatvaranje zimske fudbalske pijace, Junajted je rešio da dovede Igaloa. Počeli su pregovori i prvo je sklopljen dogovor sa Nigerijcem oko plate. Junajted će plaćati 100.000 od 300.000 funti nedeljne plate (18.500.000 evra godišnje) koju Igalo ima u Kini. Suštinski, Junajted će za pet meseci platiti Anigerijskom napadaču oko 2.500.000 evra. Za ostatak su igrač i Kinezi našli kompromis.

Istovremeno je i Totenhem pokušavao da dovede Igaloa, ali je Nigerijac odbio Murinjovu ponudu jer je želeo samo u Junajted. Potom su Crveni đavoli prešli na razgovore sa kineskim klubom. Igalo je zamolio Šangaj da ne pravi probleme jer je pred njim životna šansa. Šangaj je pristao da sarađuje i prihvatio Junajtedovu ponudu od 5.000.000 evra za pozajmicu do leta uz opciju da tada razgovaraju o otkupu ugovora. Vremena nije bilo mnogo, Igalo je čekao u Kini i tamo je odradio lekarske preglede, a onda je na red došla papirologija. Junajted je ubrzao procedure i transfer je uspeo da se realizuje u poslednjim minutima zatvaranja pijace. Već je bila prošla ponoć i prelazni rok je zvanično završen kada je Mančester Junajted službeno potvrdio da je realizovao transfer Igaloa


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara