Evroliga - Od "minus 24" do drame u Areni, Zvezda protiv Efesa nije mogla više od časnog poraza!

Autor: Ivan Cvetković
petak 31.01.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Dva potpuno različita poluvremena ekipe Dragana Šakote.

KK Crvena Zvezda Twitter
KK Crvena Zvezda Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 22. kolu Evrolige od Efesa rezultatom 85:78 (16:24, 14:21, 28:21, 20:13).

Turci su silovito otvorili meč i poveli već na početku sa 11:0, da bi u nastavku tu seriju prekinuli Dobrić i Šimanić.

Smanjili su "crveno-beli" zaostatak na četiri poena u jednom trenutku, ali Efes je uspeo da dobije prvu četvrtinu rezultatom 24:16 poenima Šanlija.

Efes je po oprobanom receptu napravio seriiju od 15:12 na početku druge četvrtine, "crveno-beli" su uspeli da smanje zaostatak, ali se na odmor otišlo sa velikom prednošću favorita - 51:31.

Održavali su gosti sličnu prednost i tokom većeg dela treće četvrtine, da bi u završnici Zvezda zaigrala mnogo bolje i poenima Berona i Dženkinsa se praktično vratila u meč iako je Efes i dalje imao veliko vođstvo pred poslednji period meča - 72:58.

Tim Dragana Šakote je u četvrtu četvrtinu ušao sasvim dobro, da bi pred poslednja dva minuta u potpunosti vratili u meč pošto je u tom trenutku na semaforu stajalo samo osam poena prednosti za Efes.

Razgoropadio se Kevin Panter koji je za minut i po postigao pet poena i tako probudio celu Arenu koja se nadala čudu kada je na 30 sekundi do kraja meča Zvezda smanjila na "minus 6". Ipak poenima Simona i Petersa, Efes je otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Najefikasniji u redovima gostujuće ekipe bio je sjajni Šejn Larkin sa 24 poena, dok je Singlton dodao još 13 poena i sedam skokova. Vasa Micić je za nešto više od 32 minuta naparketu postigao šest poena i upisao šest asistencija.

U Crvenoj zvezdi, Dejan Davidovac je postigao 15 poena, Beron i Štimac su dodali po 14, dok je Panter upisao 12 poena.

Nakon 24. kola, Crvena zvezda zauzima 11. mesto u Evroligi sa skorom 9-13, dok je Efes ubedljivo prvi sa učinkom 19-3.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Saturday, 01.02.2020
14:30

Odigrase par epizoda pa nazad u zaborav.

avatar
Comandante
Friday, 31.01.2020
23:12

Komsije..........oderase vas turci ko zeca!!!!!!!!!!!!!

avatar
Petar Petar
Friday, 31.01.2020
22:09

Iskreno, da Ataman ne zameni Micica moglo se i u produzetke. Dobar je Vasa, ali ja stvarno nikad nisam gledao utakmicu u kojoj je on bio brilijantan. Nekako ima neki stav koji mene zivcira, glumi nezainteresovanost neku i realno previse gresaka ima za pleja. Inace, utakmica je resena davno pre tih "uzbudljivih" minuta do kojih se stiglo iskljucivo zbog indolentnosti igraca Efesa. Zvezda je nesto kao stigla jer su ovi bukvalno prestali da igraju.

avatar
Realni Arthur
Friday, 31.01.2020
22:08

Pitanje za autora, o kojoj drami prica doticni, pa to ni d od drame nije imalo, ovi nasi igrali bez odbrane, pa su turci uvezballi sut jedno 35 minuta, e i na treningu kad sutiras ne mozes bas sve da pogodis, i tako malo spustili razliku, inace bilo bi preko 30 samo da su hteli, znaci Micic, Larkin i taj Singlton bas su uzivali, a Zvezda, nemam reci, nemam komentar! Mogu da razumem los dan, i da ne ide sut, ali da se ne boris, to ne moze. Zadnja tri minuta kad smo se malo priblizili potrudili se gist i braon da stave poslednji ekser na kovcegu, a i stavili su. Ja zaista ne znam kojom logikom su doveli ovog Gista, za sta taj covek sluzi, koja je njegova uloga. Svi vi koji gotivite ovog Lorenca, ja njega ne bih vise nikad hteo videti u dresu Zvezde, lik hladan, kao i svi ostali stranci (djenka izvini). Znaci svi bre sikter, neka igraju Davidovac, Pecarski, Radanov, Djordjevic, Uskokovic, pa majku mu , i ovako i onako nema sanse da se plasiraju medju 8 ekipa. Nista idemo dalje, Radonjica natraga na klupi, i onda kao sto sam nabrojao sve nase igrace, dosta vise ovih naduvanih stranaca!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 31.01.2020
21:54

Vaso i Giste Grobare, ne dajte im da ispadnu iz TOP 9.