Zvanično: Emre Džan je čovek za velike klubove i igraće u Ligi šampiona! A Juve nije baš zaradio...

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 19:45

Nemac otišao za 26.000.000 evra

Bajern, Liverpul, Juventus... I sada Borusija Dortmund. Emre Džan je čovek za velike klubove!

Nemački vezista je danas konačno realizovao transfer iz Juventusa u Dortmund u transferu teškom 30.000.000 evra.

Izabrane vesti

Želeo je da napusti Juventus, a želja mu se večeras ostvarila. I opet je uspeo da obezbedi transfer u veliki klub. Ima samo 26 godina, a u karijeri je već igrao za Bajern Minhen, Bajer Leverkuzen, Liverpul i Juventus. Sada će zaigrati i za četvrtog različitog prvaka Evrope.

Džan je napustio Juventus povređenog ponosa. Iako je pre godinu i po dana došao u Juventus kao veliko pojačanje, kod trenera Mauricija Sarija je izgubio mesto u timu. A potpuno je ostao šokiran kada mu je trener jesenas saopštio da nije na spisku licenciranih igrača za Ligu šampiona. Već tada je poručio da želi da ide i da ga više ne zanima ostanak u Juventusu. Na kraju su Bjankoneri pristali da ga prodaju.

Juventus je poslao Džana u Dortmund na pozajmicu vrednu 1.000.000 evra, a Borusija će na kraju sezone imati obavezu da ga otkupi za 25.00.000 evra. To je i zvanično potvrđeno na sajtu torinskog kluba.

Na prvi pogled bi se reklo da je Juve mnogo zaradio na preprodaji Džana, ali nije baš tako...

Iako je došao kao zvanično slobodan igrač bez obeštećenja iz Liverpula, Juventus je tom prilikom platio čak 16.000.000 evra za menadžerske provizije. Ogromnim provizijama je uspeo da preko agenata nagovori Džana da sačeka istek ugovora u Liverpulu i da dođe bez obeštećenja. Na kraju, Juve je  debelo platio agente za to savezništvo.

Pored toga, Džan je u Torinu imao jednu od većih plata sa 6.500.000 evra godišnje neto u ovoj sezoni (5.000.000 u prošloj), što je na bruto nivou skoro 13.000.000 evra. U dortmundu će igrati za daleko manju platu i imaće 8.500.000 evra bruto na godišnjem nivou. Dakle, Juve baš i nije mnogo zaradio na nemačkom vezisti.

Ali finansijska žrtva je bila neophodna da se Džan opet oseti bitnim. U Dortmund je došao kao ogromno pojačanje i biče bitna karika u veznom redu. Pojačaće konkurenciju gde su već Dilejni, Vitsel, Daud, a dolazi na mesto Julijana Vajgla koji je otišao u Benfiku. A igraće opet i u Ligi šampiona i verovatno sanjati da se negde sretne sa Mauricijem Sarijem i pokaže mu.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara