Zna se ko drži primat na Jadranskom moru

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.01.20. | 12:30

Mornar je slavio na pet vezanih dvoboja sa Zadrom, a večeras mu gostuje u okviru 18. kola ABA lige (20.00)

U premijernoj utakmici 18. kola ABA lige, u Jadranskom derbiju, sastaju se Zadar i Mornar, ekipe čiji su gradovi iz kojih dolaze najpoznatiji, u regionu i šire, upravo po košarkaškim klubovima (20.00).

Mornar već nekoliko sezona drži primat na Jadranskom moru, kada je reč o nekadašnjoj jugoslovenskoj obali, a jedini ozbiljni takmac mu je upravo večerašnji rival. Istina, u prethodnih pet susreta u ABA ligi, svih pet puta slavili su Barani, tri puta u Crnoj Gori i dva puta u Hrvatskoj. Poslednji put Zadar je protiv Mornara trijumfovao pre tri godine, u februaru 2017. u svojoj dvorani sa 80:62. Zadrani su te debitantske sezone Mornara u ABA ligi, savladali barskog abaligaša i u njegovoj Topolici sa 110:104. U prvom delu ovogodišnje sezone ekipa trenera Mihaila Pavićevića dobila je Zadar sa 95:86.
Mnogo puta sam govorio da je svaka utakmica u Zadru nešto posebno. Zadar je grad košarke. Uvek nastupamo sa velikom dozom emocija kad igramo tamo i pružamo maksimum. Ova utakmica je mnogo bitna, i za njih i za nas. Oni se bore za goli život, svaka pobeda im je suvo zlato, mi se borimo da ponovimo istorijski uspeh i opet se plasiramo u plej-of. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Tri od četiri prvoplasirane ekipe su izgubile u Zadru, tako da znamo šta nas čeka. Mi nemamo kud nazad, samo su nam pobede u igri do kraja i to svih pet ako mislimo da se dokopamo plej-ofa. Ali, ponavljam, biće izuzetno teško“, ističe Pavićević.

Izabrane vesti

Na pitanje o Vajthedu i Hantu, dvojici Amerikanaca koji su se ove sedmice priključili ekipi, Pavićević kaže da je stručni štab planirao pojačanje pod reketom, a da je odluka o pleju donesena posle povrede Nidama.
U jednom momentu je čak postojala mogućnost i da je Nidam završio sezonu. Situacija je bila alarmantna, morali smo brzo da reagujemo i reagovali smo. Videćemo koliko novajlije mogu da pomognu. Znate, teško je naći usred sezone kvalitetnog igrača, svi su uglavnom pod ugovorom. Ali, uvek se desi da je neko slobodan. Uzdam se, pre svega u ovu grupu igrača koja je od početka sezone zajedno. Nije lako uklopiti nove igrače, ali gledaćemo da ih što je brže moguće priključimo. U ovom trenutku svaka pomoć nam je dobrodošla“, zaključio je Pavićević.

Miljenik barske publike Vukota Pavić očekuje težak i neizvestan meč u Zadru.
Volim da igram u pravoj košarkaškoj atmosferi kakva je u Zadru. Neće nam biti lako. Zadranima gori pod nogama, ali i nama je pobeda neophodna. Ukoliko ponovimo igru kao na tri poslednje utakmice protiv Primorske, Cedevita Olimpije i FMP-a, mislim da imamo dobre šanse da još jednom slavimo u Zadru. Važno je da budemo kompletni i da damo sve od sebe“, naglašava Pavić.

ABA - 18. KOLO

Petak
20.00: (2,55) Zadar (14,5) Mornar (1,60)

Subota
17.00: (1,80) Krka (14,5) Cibona (2,15)
19.00: (2,30) FMP (14,5) Cedevita Olimpija (1,70)

Nedelja
12.00: (1,85) Primorska (14,0) Mega (2,10)
17.00: (1,20) Budućnost (19,0) Igokea (5,00)

Ponedeljak
18.00: (1,60) Crvena zvezda (14,5) Partizan (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: ABA / Mornar / MEDIA Pro


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara