Željko Gavrić: Ličim na Vilfreda Zahu, Stanković me opustio

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.01.20. | 11:59

Zvezdin kreativac se prisetio i čuvenog omladinskog derbija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Turske)

Više nema nazad za Željka Gavrića. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić označio ga je kao jednog od najboljih igrača kluba, bez obzira što nema iskustva u prvom timu. Odlična polusezona u dresu Grafičara bila je jasan nagoveštaj da srpski šampion mora majčinski da prigrli svoje dete iz Ugljevika. I da mu da ozbiljnu šansu, da kreacijom i driblinzima izgradi sopstveni identitet na superligaškoj sceni.

Izabrane vesti

Očekivanja su porasla posle dve utakmice u Beleku, na kojima je Gavrić bio vrlo zapažen. Videlo se da mu ne nedostaje hrabrosti da se kao šilo probija kroz suparničku odbranu.
Čuo sam za reči direktora Zvezdana Terzića. Možda u ovom trenutku nisam najbolji, ali ću se truditi da budem jedan od najboljih igrača Zvezde. To je čast, ali i opterećenje. To je sve sastavni deo sporta”, poručio je Željko Gavrić.

Mladi reprezentativac Srbije je sada kao veliko parče gline koju će Dejan Stanković morati da oblikuje. Za sada mladi krilni igrač ima samo reči hvale za novog šefa stručnog štaba.
Fenomenalan je kao čovek,  imali smo mnogo razgovora individualno. Imao sam tremu, jako sam bio uzbuđen. Deki mi je rekao da se opustim, imao sam problem prvih dana. Bio sam stegnut. Nisam mogao da se razigram i tako osetim ekipu. Sada je sve u redu. On mi je bio jedan od idola iz detinjstva. Ne igramo na istoj poziciji, ali karakterno mi se jako dopao”.

Gavrić je redom iz plodne Semberije, bar kada je reč o Zvezdinim biserima. Stasavao je u neposrednoj blizi Bijeljine odakle su Luka Jović I Dejan Joveljić.
Često se čujem sa Joveljićem… Velika mi je bio podrška, bili smo i cimeri u mladoj reprezentaciji. Ovde u Zvezdi najviše komuniciram sa Benom i Milunovićem”.

Dribling je ono što je izdvajalo Željka Gavrića u mlađim kategorijama. Navijači mogu da se nadaju da će slično biti i u seniorskom fudbalu. Posebno što se publika u Ljutice Bogdana lako zaljubljuje u takve igrače.
Znate kako volim da driblam. Vežbom se dolazi do rutine. Od inostranih igrača mi se najviše sviđa Vilfred Zaha iz Kristal Palasa. Najviše ličim na njega. Bar kada je stil igre u pitanju”.

Član je šampionske generacije Zvezdinih omladinaca koja je stigla do pehara preokretom protiv večitog rivala (4:3). Iako su crveno-beli gubili, Željko Gavrić ih je poveo ka tituli.
Samo sam ja iz te šampionske ekipe u prvom timu. Naravno, i Eraković koji je sada sa Grafičarom. To su mi najdraži trenuci u karijeri. Gubili smo 3:0 posle prvog poluvremena. Nekako nismo bili koncentrisani. Međutim, trener Lešnjak je ušao u svlačionicu. Bio je kratak, rekao je da sme da da prst da ćemo mi da okrenemo rezultat. To je bio ključni momenat utakmica. Bilo je sjajno”.

Sa sedam golova i pet asistencija u jesenjoj polusezoni kao igrač Grafičara zaslužio je poziv u mladu reprezentaciju Srbije. Tada su počele priče da momak rođen 2000. godine mora da avanzuje i dobije šansu u prvom timu. Međutim, čekali su ga pregovori oko produžetka ugovora sa crveno-belima.
Prvi put sam se takvim stvarima susreo u karijeri. Govorim o pregovorima, novom ugovoru… Međutim, brzo smo se dogovorili. Klub je pokazao da želi da me zadrži. Došla je ta mlada reprezentacija, na čemu mogu da se zahvalim selektoru Iliji Stolici”, istakao je Gavrić.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara