Intimni neprijatelji

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 11:41

Ruben Baraha i Miroslav Đukić, nekadašnji saigrači u šampionskoj generaciji Valensije, ukrštaju koplja prvi put kao treneri

Stadion Eliodoro Rodriges Lopes biće večeras (21.00) poprište dvoboja Tenerifa i Hihona, al i dva intimna neprijatelja sa zajedničkom prošlošću. Ruben Baraha i Miroslav Đukić bili su važni aduti u šampionskoj generaciji Valensije 2002. godine pod nadzorom Rafaela Beniteza, a sada, 18 godina kasnije, odmeravaju snage u drugačijim ulogama.

Da sve bude zamršenije, Baraha je doskoro sedeo na klupi Hihona, dok je Đukić kao fudbaler nosio plavo-belu uniformu Tenerifa i u njoj okačio kopačke o klin. Uloge su im sada izmenjene, jer nekadašnji španski reprezerntativac predvodi sastav sa Kanarskih ostrva, dok je Srbin nedavno preuzeo kormilo ekipe iz Asturije. "Izuzetno volim Đukića, jer kada sam stigao u Valensiju, on je bio jedno od ogledala koje je trebalo pogledati. Bio je jedan od najkorisnijih za poboljšanje mog takmičarskog kapaciteta i biće ovo prelep dvoboj, jer se nikada nismo suočili u novim ulogama, kao treneri", istakao je trener Tenerifa, a prenosi Marka.

Izabrane vesti

Rafael Benitez, trenutno strateg kineskog Dalijana, imao je ogroman uticaj na trenerski put Barahe i Đukića.
"I Đukić i ja se zalažemo za sistem 4-4-2 ili 4-2-3-1. Rafa je imao najviše uticaja na naš trenerski mentalitet, očigledno".

Na kraju, nekadašnji centralni vezista Valjadolida i madridskog Atletika uverava da se nije čuo sa nekadašnjim saigračem.
"Nije bilo kontakta sa Miroslavom pre utakmice. Posle meča ćemo odvojiti neko vreme da porazgovaramo. Nadam se da će i Sporting i on da imaju mnogo uspeha, ali tek od sledećeg kola", rekao je Ruben Baraha, čijeg brata Havija je bivši srpski reprezentativac vodio kao trener Valjadolida i sa njim izborio promociju 2012. 

Tenerife u ovom meču neće moći da računa na suspendovanog defanzivca Karlosa Ruiza, a ostatak tima se neće mnogo razlikovati u odnosu na poslednjih nekoliko nedelja. Inače, domaćin je u utorak ispao iz Kupa kralja od Bilbaa posle izvođernja jedanaesteraca, dok je Hihon eliminisan još u decembru od Zamore.
"Moguće je da je Tenerife fizički iscrpljen posle okršaja sa Baskijcima, ali istovremeno očekujem da bude raspoložen, jer se pokazao u odličnom svetlu protiv prvoligaša", rekao je Đukić.

Takođe, nije nemoguće da vidimo duel dvojice Srba na terenu, pošto boje Tenerifa brani visoki štoper iz Priboja Nikola Šipčić, dok navalu Hihona predvodi Uroš Đurđević.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara