Najnovije vesti
Vesti Svet
Uhapšen Marko Milačić na aerodromu u Podgorici (VIDEO)

Uhapšen Marko Milačić na aerodromu u Podgorici (VIDEO)

Predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, uhapšen je danas na aerodromu u Podgorici.

Marko MIlačić Foto: Facebook / screenshot
Marko MIlačić

Kako je saopšteno iz te stranke, Milačić je uhapšen odmah po sletanju na podgorički aerodrom u Golubovcima.

- Njemu su službenici Uprave policije prišli, obavestili ga da mu moraju uručiti poziv, ne pojašnjavajući o čemu se radi, nakon čega je policijskim vozilom sproveden u Centar bezbednosti. On je uhapšen nakon višednevnog boravka u Beogradu, gde je gostovao u emisijama srbijanskih medija i pričao o diktaturi vladajuće partije u Crnoj Gori i komunističkim načinima obračunavanja sa političkim protivnicima - navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Iz te partije su dodali da je Milačić takođe uhapšen nakon što se juče popodne u Beogradu sastao sa patrijarhm Srpske pravoslavne crkve (SPC), Irinejem.

- U Crnoj Gori na snazi je najstrožija diktatura i progon političkih protivnika Demokratske partije socijalista (DPS) - kazali su iz Prave Crne Gore.

Milačić je 28. januara kazao da je dok se nalazio van Crne Gore, policija došla po njega kući.

Tada je tvrdio da mu je porodicu "posetilo desetak policajaca, interventna jedinica i policajci u civilu".

Prethodno je crnogorska policija privela i majku jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića.

U saopštenju se navodi da je u službene prostorije Centra bezbednosti (CB) Podgorica dovedeno 16 osoba, među kojima i Kneževićeva, a policija navodi da je ona prilikom pretresa stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

Pročitajte još

- R.K. je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i biće u zakonskom roku privedena na saslušanje kod nadležnog sudije za prekšaje - navodi crnogorska policija.

Policija je saopštila da je akcija hapšenja izvedena jutros na osnovu naredbe nadležnog suda i pritom je pretreseno 17 lokacija, saopšteno je iz Uprave policije, preneo je portal Analitika.

Navodi se da je policija prilikom pretresa pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posedu - pušku i dva pištolja, odredjenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja.