Nije ono što je Čolo hteo, ali Karasko je ono što je dobio

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 00:03

Atletiko nije mogao do klasične devetke, pa je morao da se zadovolji Belgijancem

Imao je i neke blistave partije tokom prvog, dvoipogodišnjeg mandata u Madridu. Ali “mačo fudbal” Dijega Simeonea prosto nije za igrača takvih karakteristika. I mada niko neće reći da je Janik Fererira Karasko bio promašaj, niko nije ni plakao kad je Belgijanac odlazio iz Atletika na Daleki istok. Štaviše, neko će reči i da su ga Jorgandžije gurale u Kinu kako bi obezbedile budžet za pojačanja sa stavom ratnika, jer samo takvi se snađu kod Čola. Međutim, kako u životu ne možeš sve da isplaniraš, tako će se i Karasko vratiti u evropski fudbal baš kao igrač Atletika.

Svi španski mediji kažu da je posao maltene završen, iako je Karasko mesecima već pokušavao da pobegne iz Kine – u kojoj je inače igrao odlično, u startu je uostalom bilo jasno da je on nivo iznad Superlige – ali mu Dalijan nije dozvoljavao da ide bez valjanog i ne baš malog obeštećenja.

Izabrane vesti

I taman što se Belgijanac pomirio sa ostankom na Dalekom istoku javio se Atletiko, a kako određeni beo akcija u madridskom klubu pripada i kompaniji Vanda Grup – koja je inače i vlasnik Dalijena – ovog puta je odgovor bio povoljan. Karasko je već u Madridu, u petak ide na preglede i ako sve prođe kako treba tokom dana će njegov povratak biti i ozvaničen.

Nije baš ono što je Simeone tražio, on je insistirao na Edinsonu Kavaniju, nevoljno pristajao i na Sedrika Bakambua, Paka Alkasera i Olivijea Žirua ako se već do Urugvajca ne može, ali je na kraju umesto klasilčne devetke dobio – krilo ili u najboljem slučaju drugog špica u sistemu sa dva napadača. Ne baš ono što Simeoneu treba, ali ni u životu ne ide sve baš onako kako si planirao, je l da?

Sigurno neće da smeta, ionako se Simeone bori sa priličnim brojem povreda ove sezone. Samo još da vidimo u kom aranžmanu stiže Karasko, o tome opširije u petak…

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara