Drama na kraju i Lion sa penala u 93. za četvrtfinale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 23:47

Sledeća stanica Marselj

Kažu mnogi da francuski fudbal ume da bude dosadan, ali večerašnji sudar Nice i Liona u osmini finala Kupa svakako to nije bio. Olimpik je na kraju slavio sa 2:1, ali tek nakon što je Nica izjednačujući gol za 1:1 postigla u 89. minutu da bi zatim iskusni Drente od junaka prešao put do tragičara i duboko u sudijskoj nadoknadi skrivio penal koji je Usem Auar pretvorio u konačnu pobedu gostiju.

Izabranici Rudija Garsije nastavili su sjajan niz od devet utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Gostujući tim opravdao je ulogu favorita, sjajna inicijativa videla se odmah posle 15 minuta. Maksvel Korne je probio po levoj strani i centaršutom uposlio Musu Dembelea, koji je lako matirao čuvara mreže Valtera Beniteza. Lion je na poluvreme otišao sa golom prednosti.

Izabrane vesti

Usledila je nešto ofanzivnija igra Nice u nastavku, pokušavali su Azuri preko Kaspera Dolberga I Ignatiusa Ganage, ali je rumunski golman Ćiprijan Tatarušanu ostao na visini zadatka. Nadmetale su se ekipe sve do 89, minuta kada je na dugu loptu Drentea brzonogi Adam Unas maestralnim prijemom pobegao čuvaru, gađao u malu mrežu i zapretio Lionu produžecima.

Međutim, šok je tek trebalo da se dogodi. Drente, koji je pre par minuta učestvovao u izjedačujućem golu, za kratko vreme prešao je put do tragičara. Nesmotrenim faulom u šesnaestercu poklonio je penal Lionu u nadoknadi vremena. Auar je bio precizan za konačnih 2:1.

U četvrtfinalu Lion će se sastati sa Olimpikom iz Marselja.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara