30. januar  2020. 23.33  | Izvor: Tanjug

SAD pozivaju Srbiju i Crnu Goru na uzdržanost i dijalog

VAŠINGTON -

Sjedinjene Američke Države pozivaju Srbiju i Crnu Goru da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje mogu da dovedu do jačanja napetosti ili nasilnih akcija i da vode konstruktivan dijalog o osetljivom pitanju, saopšteno je iz Stejt departmenta za Glas Amerike.

To se navodi u odgovoru Stejt departmenta na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše rast tenzija između Srbije i Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

stejt department sad amerika jpg

U pisanom odgovoru portparola Stejt departmenta navodi se da "SAD poštuju pravo svih suverenih zemalja da usvajaju i primenjuju zakone usklađene sa demokratskim normama i bez stranog mešanja".

U odgovoru se, takođe, ističe da Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju svoju slobodu vere ili ubeđenja.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Није_него  31. 01. 2020. | 08:29
истим речима је САД реаговала када је Хашим "посетио" Газиводе један дан након Вучића са све специјалци ма мимо прописа, договора противно декларацијама, 1244, УН..... значи доктрина је, ако ми неког чак и издалека критикујемо или се и најмање за нешто не слажемо бивамо бомбаровани а на нас може све јер ми ћемо бити позвани на уздржаност. знамо све