Kupljeno: Partizan za Sadika dao 1.700.000 evra! Ugovor do 2023.

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 16:35

Šest meseci pre roka crno-beli u potpunosti postali vlasnici prava na ugovor Nigerijca

Došao, video, raspucao se i zaslužio da ga otkupe. Umar Sadik je igrač Partizana. U potpunosti, pošto su crno-beli zvanično postali vlasnici ugovora visokog Nigerijca.

Klub iz Humske 1 je dan pre kraja zimskog prelaznog roka prosledio na adresu Rome 1.700.000 evra i na taj način aktivirao klauzulu na koju je imao pravo sve do završetka sezone. No, kako je 22-godišnji špic brzopotezno ubedio struku da je vredan trajnog angažmana, nije bilo razloga da se čeka leto, već je dogovor sa Vučicom realizovan pre roka predviđenog papirima.

Izabrane vesti

Sadik će po slovu novog ugovora biti vezan za Partizan naredne tri godine.

Ovakav epilog je očekivan, jer je Umar Sadik u prvih šest meseci po dolasku u Beograd postao izuzetno značajan za igru Partizana. Dao je 16 i namestio 12 golova, vodeći je strelac tima, jedan od najboljih igrača Superlige, koristan na domaćoj i evropskoj sceni, a prema proceni ljudi iz kluba njegova cena može samo da raste. Zato je i realizovan plan da ga kupe po u ovom trenutku relativno niskoj ceni od 1.700.000 evra, a da ga na leto, verovatno po okončanju kvalifikacija za UEFA takmičenja, prodaju za znatno viće finansijska sredstva.

Uostalom, pre dve sedmice govorilo se o ponudi Napolija vrednoj 12.000.000 evra, s tim da bi, da je posao realizovan u tom trentku, Roma morala da dobije svoj deo. Na Olimpiku su čak tražili 5.000.000 evra. Ovako, Partizan je sa 1.700.0000 evra došao do toga da kontroliše situaciju na tržištu.

Otkupom ugovora od Rome, crno-beli su Umara Sadika učinili najskupljim fudbalerom u istoriji kluba. Dosad je prvo mesto držao Sejduba Suma plaćen Slovanu iz Bratislave 1.650.000 evra, da bi ga Nigerijac potukao za 50.000 evra.

Inače, Roma će u trenutku kad Sadik bude napuštao Beograd dobiti deset odsto od narednog transfera, čime će ipak zaraditi na igraču u kog, s početka, nije baš verovala.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara