Zimska idila kod Kuršumlije

Sve tri kuršumlijske banje jutros su osvanule pod snegom, što najavljuje uspešnu zimsku turističku sezonu.

Izvor: B92

Petak, 03.11.2006.

09:03

Default images

Prema rečima Radovana Tanaskovića, direktora Turističke organizacije opštine Kuršumlija, snežni pokrivač je u Lukovskoj Banji dostigao visinu deset centimetara, dok je u Prolom Banji i Kuršumlijskoj Banji formiran sloj snega od sedam centimetara.

''Na nadmorskim visinama većim od 500-600 metara je pao sneg. Na visovima koji okružuju kuršumlijske banje, čije se visine kreću do 1.700 metara nadmorske visine, sneg je znatno veći, tako da već postoje uslovi za zimski turizam", kaže on.

"Samo padanje snega je ostavilo jedan lep utisak na goste, posebno kada padanje snega posmatraju kroz prozore toplih hotelskih soba, što stvara jednu zimski idilu", rekao je Tanasković.

U Preduzeću za puteve u Kuršumliji kažu da se sneg na kolovozu topi i da su svi putevi na teritoriji opštine za sada prohodni. Ekipe putara su spremne da intervenišu ukoliko sneg ugrozi saobraćaj.

Prvi sneg u Beogradu međutim izazvao je prve probleme u saobraćaju u gotovo svim delovima grada. Kasno popodne, kilometarske kolone vozila bile su na svim mostovima u galvnom gradu, a gužve su bile i na stanicama gradskog prevoza. Gužva je zatim uglavnom prošla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: