Zaustavljen brod sa 7.000 putnika zbog bračnog para iz Kine, za koji se sumnja da je oboleo od KORONA VIRUSA: Novi detalji drame na kruzeru (FOTO)

Novosti Online/ Milica OSTOJIĆ

30. 01. 2020. u 14:30

Ono što se do sada zna jeste da žena ima visoku temperaturu, groznicu, probleme sa disanjem, odnosno sve školske simptome smrtonosnog virusa

Заустављен брод са 7.000 путника због брачног пара из Кине, за који се сумња да је оболео од КОРОНА ВИРУСА: Нови детаљи драме на крузеру (ФОТО)

AP Photo Andrew Medichini

SPECIJALNO ZA NOVOSTI - RIM

SUMNjA da se na kruzeru u luci Ćivitavekja u blizini Rima nalaze dvoje kineskih turista iz Hong Konga obolelih od korona virusa, zaustavila je u četvrtak jutro taj gigantski brod sa 7.000 putnika i članova posade radi dodatnih kontrola.

Ono što se do sada zna jeste da žena ima visoku temperaturu, groznicu, probleme sa disanjem, odnosno sve školske simptome smrtonosnog virusa.

Inače, bračni par iz Hong Konga stigao je 25. januara na milanski aerodrom Malpensa, potom se u luci Savona ukrcao na brod kompanije "Kosta Smeralda" krenuvši na odmor. Brod je u četvrtak stigao u rimsku luku iz Palma de Majorke.

Odmah nakon prijavljivanja da je na brodu žena sa zdravstvenim problemima, njihova kabina je izolovana, stigli su lekari iz rimske bolnice "Spalancani", najopremljenije za identifikaciju virusa i teške infektivne bolesti.

Foto Tviter

Analizi je podvrnut i suprug iako nema istovetne simptome kao supruga. Vest iz italijanskih medija kaže da je ovaj kineski par prevezen u rimsku bolnicu radi dodatnih testova.

Lučka kapetanija je objavila da nema mesta panici, da je situacija na kruzeru apsolutno pod kontrolom, te da bi trebalo nakon obavljenog kompletnog testa nad kineskim bračnim parom da se brod deblokira za nekoliko sati.

Mediji najavljuju nova saopštenja u poslepodnevnim satima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marco Matta

30.01.2020. 16:24

Ja sam Italijan. Volim Srbiju i Srpski narod. Moja devojka i buduća supruga je Srpkinja. Ona radi tamo kod Rima na voz koji putuje sa ovim putnicima (do 80, dva puta sedmično) do Rima (oko 85 km jedan smer). Zabrinut sam više nego ikada zbog ovog virusa sada. Nažalost još nismo došli kod Vas da živimo. Do sada sve je ok ali kontramere ovde su patetične.