EVROKUP

KOŠARKAŠI PARTIZANA JEDNOGLASNI POSLE POBEDE NAD DARUŠAFAKOM: Ovo nam puno znači, zaslužili smo! KURIR TV

Košarka -

U četvrtom kolu top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Darušafake sa 69:57 (16:17, 19:8, 14:18, 20:14) i stigli nadomak plasmana u četvrtfinale.

U utakmici koja je pre sedam dana odigrana u Istanbulu Darušafaka je bila bolja za samo dva poena, tako da će Partizan biti bolji u međusobnim duelima ukoliko dođe do deobe mesta.

Meč je obeležila sjajna atmosfera sa tribina punog Pionira, a svoje prve utiske posle duela izneli su crno-beli košarkaši.

Ognjen Jaramaz je bio najefikasniji u pobedi Partizana nad Darušafakom, a posle meča je dao veoma zanimljivu izjavu.

- Mislim da smo celu utakmicu igrali sa velikom energijom i dobru odbranu, pogotovo na početku četvrte deonice. Podrška kao i uvek fantastična. Ogroman iskorak i važna pobeda. Došla je sedam da na nakon poraza u Istanbulu. Bili smo pod utiskom poraza čitave nedelje. Dobro smo pripremili utakmicu i pobedili i napravili iskorak ka sledećoj fazi. Osećao sam se dobro i iskoristio sam šansu. - rekao je Jaramaz.

- Moram da kažem hvala navijačima koji su nam dali energiju da odigramo ovako ozbiljno. Primiti 57 poena na ovakvom meču je dokaz kakvu košarku igramo. Još dve jako bitne utakmice za prolaz. Pokušaćemo da iznenadimo i Virtus u Bolonji. Sledeća je Zvezda. Derbi kao derbi, uvek slična utakmica, sa dosta energije. Imamo puno vremena da se resetujemo i spremimo za Zvezdu - rekao je Birčević.

Navijači su ponovo skandirali njegovo ime...

- Moram priznati danas i na prošloj utakmici ofanzivno nije bio moj dan, ali uvek se trudim da dam sto odsto od sebe. Svi su prepoznali koliko volim Partizan i bilo je uživanje - rekao je reprezentativac Srbije.

Nemanja Gordić je završio je meč sa 10 poena, a pogdio je veoma bitnu trojku u poslednjem kvartalu. Nakon meča bek Partizana je bio zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na parketu.

- Teška utakmica.. Znali smo šta nas čeka, akcenat je bio na odbrani, a mi smo odigrali fenomenalnu defanzivu. Imali smo nekoliko padova u igri, ali smo se brzo vraćali, istrčali nekoliko kontri, pogodili bitne šuteve i na kraju je moglo da bude i ubedljivije - rekao je Gordić.

Partizan očekuje Večiti derbi, koji je na programu u ponedeljak od 18 časova.

- Prvo malo da odmorimo od ove utamice, ali svesni smo da nas jako težak meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track