NIJE NI SLUTIO DA JE SNIMIO KOBNI LET: Video pokazuje jeziv detalj uoči pada helikoptera sa Kobijem Brajantom! VIDEO
Foto: Profimedia, Printscreen

Hronologija nesreće

NIJE NI SLUTIO DA JE SNIMIO KOBNI LET: Video pokazuje jeziv detalj uoči pada helikoptera sa Kobijem Brajantom! VIDEO

Košarka -

Iz dana u dan isplivavaju novi detalji strašne nesreće u kojoj su poginuli Kobi Brajant i još osmoro putnika u helikopteru.

Helikopter je poleteo u 9:06 u nedelju ujutru po lokalnom vremenu, a nestao sa radara u 9:45.

U međuvremenu je helikopter kružio iznad Glendalija u Kaliforniji, nekih 20-25 minuta pre pada.

Upravo u tom periodu jedan stanovnik tog mesta je ne sluteći snimio helikopter.

"Pokušavam da snimim/fotografišem sve neobične stvari koje se dešavaju iznad moje kuće u Glendaliju u Kaliforniji. Nažalost, jutros nisam shvatio da snimam helikopter Kobija Brajanta, njegovu ćerku i ostale 31 minut pre nego što su se srušili. Počivajte u miru!"

Prema hronologiji koju su objavili američki mediji, helikopter je poleteo u 9:06 iz okruga Orindž u Kaliforniji.

U 9:21 helikopter Sirikorski S-76B počinje da kruži iznad Glendalija, u neposrednoj blizini grada Berbank jer u vazdušnom prostoru tog grada stiže letelica.

Pilot Kobijevog helikoptera Ara Zobajan tražio je tada odobrenje SVFR, odnosno dozvolu da leti u lošijim vremenskim uslovima. I upravo snimak pokazuje jeziv detalj, da je tog dana gusta magla otežavala let helikoptera.

Oko 9:24 kontrolor leta je poručio helikopteru da će proći još malo vremena pre nego dozvoli da mogu da nastave sa letom.

U 9:33 helikopter kreće ka severu, uz upozorenje kontrole leta da sledi auto-put 5 i održava uslove SVFR. Pilot potvrđuje da je čuo naredbe.

Pilotu je koji minut kasnije poručeno da se prebaci na kontrolu vazdušnog saobraćaja u Van Nujsu, a pošto ga je Zobajan kontaktirao, dobio je poruku: "Vetar je miran, vidljivost 2 1/2. Možete da nastavite".

Pilot Zobajan je oko 9:40 zatražio pomoć u letu, ali je kontrola rekla da se helikopter nalazi prenisko da bi se osigurala pomoć i da bi se let nastavio. Pilot je rekao da će se popeti na veću visinu kako bi izbegao sloj oblaka. Bilo je to njegovo poslednje javljanje.

U 9:42 kontrolor vazdušnog prostora pokušava da kontaktira pilota, ali ne dobija odgovor: "72EX, pratite šifru 1200. Dakle, tražite nastavak leta? Recite nam svoje namere. Trenutno ste još prenisko za nastavak leta", bile su poslednje reči kontrole leta.

U 9:45 helikopter nestaje sa radara.

U 9:47 stiže prvi poziv službama hitne pomoći o padu helikotera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track