Odbornik u Srebrenici poziva građane da KOLJU SRPSKU DECU jer su se slikala u narodnoj nošnji: Bošnjaci se okupili ispred škole, roditelji u strahu (VIDEO)

Novosti Online

29. 01. 2020. u 21:28

Roditelji dece srpske nacionalnosti u Srebrenici zabrinuti su za njihovu bezbednost, zbog hajke koja je usledila

Одборник у Сребреници позива грађане да КОЉУ СРПСКУ ДЕЦУ јер су се сликала у народној ношњи: Бошњаци се окупили испред школе, родитељи у страху (ВИДЕО)

Foto: Instagram

Grupa srpske dece iz Srebrenice slikala se u narodnoj nošnji sa podignuta tri prsta te podelili fotografiju na društvenim mrežama uz potpis "Braća četnici". To je izazvalo veliki bes Bošnjaka u ovom gradu, pa su oni organizovali protest ispred škole.


Ministarstvo prosvete RS zatražilo je informaciju o fotografiji učenika Prve osnovne škole.


Iz škole je potvrđeno da scena sa fotografije nije bila deo priredbe povodom Svetog Save, i da su izrečene mere zbog neprimerenog ponšanja.


Istovremeno, roditelji dece srpske nacionalnosti u Srebrenici zabrinuti su za njihovu bezbednost, zbog hajke koja je usledila.


Danas i bojkot nastave i protesti, ispred škole.


Roditelji dece srpske nacionalnosti koji se nalaze na spornoj fotografiji zabrinuti su za bezbednost svoje dece, zbog niza uvreda i pretnji na društvenim mrežama, prenosi RTRS.


Zabrinuti su i zbog nelegalong okupljanja Bošnjaka ispred Osnovne škole.

PROČITAJTE JOŠ: KANADSKI GENERAL PORUČIO: U Srebrenici nije bilo genocida, lobisti i PR agencije predstavili Srbe kao krivce


Slađana Bojić, majka jednog od dečaka kaže da je uznemirena, jer je fotografija dece nezakonito objavljena na gotovo svim portalima i federalnim medijima.


Bošnjaci su u Srebrenici, ističu, otišli i korak dalje - pozivaju na ubistva i obračun.


- Jedan od naših odbornika koji je bošnjačke nacionalnosti poziva građane da decu treba poklati koja se nalaze na tim fotografijama - dodaje uznemirena Slađana.


Iz lokalne vlasti u Srebrenici kažu da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira.


- Bošnjačkim političarima ništa nije sveto, ni deca ni vrtić. Pokrenućemo krivične prijave - ističe načelnik Mladen Grujičić koji je osudio i nenajavljene proteste u krugu osnovne škole.


- Upali su kao gerilci u školu ne najavljujući protest - kaže Grujičić.


Hajku na srpsku djecu u Srebrenici osudili su predstavnici svih srpskih političkih partija u ovoj opštini.






(rtrs.tv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Vasilije

30.01.2020. 04:18

Gospodo nastavnici, dragi roditelji - bez obzira na nacionalnu pripadnost, paliste na ispitu zrelosti. Deca toga uzrasta nisu svesna svojih postupaka. Zakonje tu jasan i treba ga striktno primeniti. Narocito prema onim koji pozivaju naklanje.

Вучко

08.02.2020. 19:06

НИЈЕ ЛАКО БИТИ СРБИН АЛ ЈЕ МНОГО ЛЕПО Браво децо.