Sve samo ne običan gradski derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 09:46

Siti je praktično prošao dalje, Junajted će pokušati da osvetla obraz

Dueli gradskih rivala uvek privlače ogromnu pažnju, ali dueli Junajteda i Sitija su nešto mnogo više od „običnog“ gradskog derbija. Do „arapske ere“ u plavom delu Mančestera znalo se ko je favorit, ali otkako je ogroman kapital ušao u Siti, stvari su se malo (više) izmenile. Iako je neretko Junajted u poslednjim godinama bio fatalan prvo za Pelegrinijevu, a potom i za Gvardiolinu ekipu.

Pred nama je ovoga puta revanš meč polufinala Liga kupa. U prvom duelu ovih timova, na Old Trafordu, Siti je slavio rezultatom 3:1, a strelci za Građane bili su Bernardo Silva, Marez, dok je treći gol bio plod loše reakcije Andreasa Pereire, pa je Gvardiolina četa već na poluvremenu vodila sa 3:0. Uspeo je Junajted da smanji tu prednost do kraja meča, a jedini gol postigao je Markus Rašford, međutim, ekipa Ole Gunar Solkjera biće sada lišena njegove pomoći.

Izabrane vesti

Pored njega Junajted neće moći da računa na Pola Pogbu i Skota Mektomineja. Ipak ne cvetaju ruže ni Gvardioli, koji nema u timu Laporta i Sanea, dok su pod znakom pitanja Žoao Kanselo i Rijad Marez koji se povredio ovog vikenda u duelu FA kupa protiv Fulama. Na tom meču Siti je slavio s rezultatom 4:0. I Junajted u ovaj duel ulazi posle ubedljive pobede protiv Tranmera bilo je 6:0, pre toga Crveni đavoli imali su dva vezana poraza.

Siti je praktično prošao dalje, Junajted će pokušati da osvetla obraz, a u takvoj situaciji, čini nam se da je najbolje na tiket staviti golove.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara