Konkursi

Konkurs za IX Bijenale mozaika 2020.29.01.2020.


Pozivamo likovne i primenjene umetnike da se prijave za IX Bijenale mozaika koje će biti održano u aprilu 2020. godine. Galerija SKC, Novi Beograd. Rok za prijavu 16. mart, 2020. godine.

 

Bijenale mozaika je najveća manifestacija značajnih likovnih ostvarenja u tehnici mozaika u protekle dve godine. U umetničkom izražavanju mora se poštovati tehnika izrade mozaika, a dopušteni su inovativni postupci koji ne narušavaju osnovnu tehniku.

Tema je slobodna. Poželjno je da visina i širina ne prelaze 100 cm i da radovi ne budu manji od A4 formata (29 h 21 cm). Na radovima je neophodno napraviti mogućnost kačenja.

Prijave se primaju do 16. marta 2020, a moraju da sadrže fotografiju mozaika u JPG formatu sa nazivom, dimenzijama, godinom nastanka i osnovnim podacima autora sa obaveznim kontaktom na e-mail:

ljiljana.subotic@gmail.com 

Zbog objektivnih okolnosti, troškovi dopremanja, slanja i vraćanja radova padaju na teret samih autora. Organizator ne odgovara za eventualna oštećenja zbog neadekvatnog pakovanja i obezbeđenja prilikom slanja radova na izložbu.

Svi radovi koji budu izabrani biće reprodukovani u katalogu, a žiri će, zajedno sa autorom Bijenala, odabrati tri najbolja mozaička ostvarenja. Autori će, osim priznanja, imati mogućnost realizacije samostalne izložbe u Galeriji SKC Novi Beograd.

Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona 064/46-11756 i 064/837-4112.

Ljiljana Subotić, autor Bijenala

Najbolji autori VIII Bijenala:   

Katarina Ognjenović
Ana Miljković
Milica Vujnić

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.