Novakov pogled na prvo mesto, ispade Nadal!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 29.01.2020.
13:56
Izvor: Sportske.net

Gotov turnir za Rafaela Nadala!

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Dominik Tim je konačno u potpunosti sazreo.

Teniser iz Austrije se sve češće bori za sam vrh na gren slemovima, a danas je savladao Rafaela Nadala, španskog tenisera i trenutno najboljeg na svetu u četvrtfinalu Australijan opena.

Po setovima je bilo 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6 i 7:6 (6).

Ovo je najveći uspeh za Tima na Australijan openu, nikada nije igrao polufinale, a tamo će se sastati sa Aleksanderom Zverevim.

Gledali smo meč fantastičnih bekhend udaraca Dominika Tima, igrao je briljantno u pojedinim trenucima meča, posebno kada je gubio i kada je bio u zaostatku od jednog brejka u prvom i drugom setu.

Prva dva seta su bila identična, Nadal je u prvom vodio sa 5:3, u drugom sa 4:2, ali nije uspeo da osvoji set i oba puta smo gledali taj-brejk. Tamo je u oba slučaja Tim bio bolji.

Treći set doneo je opuštanje Austrijanca i bolju igru Rafaela Nadala koji je zahvaljujući jednom brejku stigao do smanjenja rezultata, a onda je stigao četvrti set i drama za navijače Rafaela Nadala.

Rafa je prvo propustio tri brejk-lopte da se još malo približi Timu, ali je zato Tim iskoristio prvu brejk-loptu u narednom gemu, da bi kasnije poveo sa 3:1. Nije bilo dovoljno.

Tim je servirao za polufinale, imao 5:4 na svoj servis, ali je grešio, uplašio se pobede i Nadal je uveo meč u neizvesnost. Ponovo smo gledali taj-brejk. Tamo je počelo sa nekoliko mini-brejkova, a onda je Tim osvojio oba poena na svoj servis. Poveo je sa 5:2, Nadal je ponovo bio u velikom zaostatku, vratio se na 5:4, posle toga i na 6:6 spasivši dve meč-lopte. Ipak, nije uspeo više od toga.

Ovim porazom Rafa bi mogao da ostane i bez prvog mesta na ATP listi, ukoliko Novak Đoković osvoji turnir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivb PcDelovi
Wednesday, 29.01.2020
20:44

Ако га претекне Ноле, мораће да буде први до почетка октобра да би постао први у историји у том сегменту

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 29.01.2020
15:54

Polako. Tim je odlican igrac. Ne treba zuriti. Bilo bi dobro da Zverev dobije njega. A i Novak prvo treba na kraj sa Rodzerom da izadje. Ukoliko Novak sad uzme prvo mesto, uz malo srece na Garosu, moze do kraja godine prvi da bude.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 29.01.2020
15:14

Sutra lagano dranje, nedelja malo znoja za pobedu posvećenu #8#24