Priča koja je aktuelna i nakon 100 godina: Harison Ford u potpuno drugačijoj ulozi

U najnovijoj ekranizaciji romana "Zov divljine" glavnu ulogu glumi Harison Ford.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

13:33

Priča koja je aktuelna i nakon 100 godina: Harison Ford u potpuno drugačijoj ulozi
Foto: Promo

Ceo život proveo je uz pse, razume njihovu prirodu i način življenja i time je za autorsku ekipu najnovijeg ostvarenja "Zov divljine" postao najbolji odabir za protagonistu filma.

Proslavljeni holivudski glumac Harison Ford našao se u najnovijoj ekranizaciji istoimenog klasika Džeka Londona, u kojoj mu glavnog partnera na filmu igra pas Bak.

Priča, koja je aktuelna i nakon 100 godina od njenog nastanka, u najnovijoj ekranizaciji reditelja Krisa Sandersa koristi vrhunske vizuelne efekte i tehnologiju animacije kako bi životinje u filmu učinila potpuno realnim.

Priča o Baku, psu koji je otrgnut od doma i prepušten tuđini, prema autorima filma najviše je i priča o pronalaženje bolje i jače verzije nas samih. Bak je pas velikog srca čiji se doskoro savršeni život okreće naglavačke. Odjednom ga sele iz njegovog doma u Kaliforniji i odvode u surove divljine Aljaske u vremenima pomame tragača za blagom.

Kao novajlija zaposlen u ekipi pasa koji vuku sanke za dostavljanje pošte, a kasnije i vođa tima, Bak doživljava avanturu života i konačno pronalazi svoj mir kada postaje sam svoj gazda.

"Jedan od najinteresantnijih detalja sa snimanja filma je to što nije bilo stvarnih pasa sa kojima smo radili. Umesto Baka stajao je čovek koji je glumio sa mnom, kako bi mi olakšao gestikulaciju, kretanje očiju, omogućio mi da mogu emotivno da reagujem, kao da je zaista pas ispred mene. U početku je to bio veliki izazov, a onda je postalo baš zabavno", rekao je Harison Ford, koji je bio privučen i time što je Zov divljine namenjen i mlađoj publici.

Osim Harisona Forda, u ostalim ulogama našli su se i Karen Gilan, Bredli Vitford, Den Stivens, popularni francuski glumac Omar Si i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: