U porodici Jović poziv vatrogasca prerasta u tradiciju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović susreo se u Zaječaru, gde je juče otvorio novu Vatrogasno-spasilačku stanicu, i sa porodicom Jović u kojoj poziv vatrogasca polako prerasta u tradiciju.

Nebojša Stefanović je razmenio utiske sa penzionisanim i aktivnim vatrogascima, sinom i ocem Draganom i Vladimirom Jovićem, o prvoj novoizgrađenoj stanici posle gotovo četiri decenije u Srbiji, kao i poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca, saopštio je MUP.

Ministar je želeo da nakratko ugosti Joviće, koji su život posvetili ovom požrtvovanom pozivu, počev od Dragana, koji je skoro ceo radni vek od 1980. do 2006. proveo obavljajući poslove vatrogasca-spasioca, a nakon penzionisanja se priključio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Sokobanji, čiji je danas predsednik.

I njegov sin Vladimir krenuo je očevim stopama i od 2008. godine je vatrogasac-spasilac u Sokobanji, čija jedinica je upravo u sastavu zaječarskog bataljona, i koji važi za požrtvovanog i odličnog kolegu i tokom intervencija, ali i mimo dužnosti.

Njegov osmogodišnji sin Viktor otkrio je ministru u razgovoru da i on želi da radi u MUP-u kad poraste, ali ne kao vatrogasac, već specijalac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво