Vesti

Govori da bih te video, Marije Stojnić29.01.2020. 10:15


Dugometražni dokumentarni film „Govori da bih te video“ Marije Stojnić, imaće svoju severnoameričku premijeru u najznačajnijem svetskom muzeju moderne umetnosti MoMA (Museum of Modern Arts), u Njujorku, u programu Doc Fortnight.

 

Nakon svetske premijere na najznačajnijem svetskom festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, u takmičarkom programu First Appearance, dugometražni dokumentarni film „Govori da bih te video“ Marije Stojnić, imaće svoju severnoameričku premijeru u najznačajnijem svetskom muzeju moderne umetnosti MoMA (Museum of Modern Arts), u Njujorku, u programu Doc Fortnight, i to u izabranom društvu od 28  dokumentarnih ostvarnja iz čitavog sveta.

Film će biti prikazan 13. i 16. februara, a karte će se naći u prodaji od ove nedelje.

Film Govori da bih te video istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog zvuka koji čini da se sećamo, osećamo promišljamo i razumemo svet i sebe.

Producenti filma su Miloš Ivanović i Marija Stojnić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažeri Kristina Poženel i Ivan Vasić, a dizajn zvuka potpisuje Ivan Zelić. Koproducenti su filmska kuća Set Sail Films i Vanja Jambrović i Tibor Keser za Restart.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.