FK Milan odao poštu svom velikom navijaču Kobiju Brajantu

Fudbalski klub Milan i njegovi navijači odali su poštu tragično poginulom bivšem košarkašu Kobiju Brajantu pre i tokom utakmice italijanskog kupa s Torinom u utorak uveče na svom stadionu San siro. Brajant, koji je živeo u Italiji između šeste i 13. godine, bio je veliki navijač Milana.

Pet puta šampion NBA sa Los Anđeles Lejkersima i 18 puta učesnik Ol star utakmica, poginuo je u nedelju sa svojom ćerkom Đijanom (13) u helikopterskoj nesredhi u Kaliforniji.

Kako prenosi AP, dok su se igrači Milana i Torina zagrevali, na bilbordima su bili istaknute reči "Legend Never Die" i "SempreKobe" ("Legenda nikada ne umire" i "UvekKobi"), kao i njegove slike.

Neposredno pred utakmicu, na stadion je ugašeno svetlo, zvanični spiker je odao poštu Brajantu, a navijači su aplaudirali i podigli u vis mobilne telefone sa svetlom, dok je puštena pesma grupe "Kvin" "Who wants to live forever".

Neki navijači su nosili dresove Lejkersa sa Brajntovim imenom na leđima.

Igrači oba tima nosili su na ruci crni flor, a u 24. minutu navijači oko stadiona odalli su poštu Brajantu, koji je nosio dres s brojem 24, i podigli transparent "Počivajte miru, Kobi i Đijana, zauvek zajedno".

Milan je ranije juče objavio jedan intervju s Brajantom napravljen pre nekoliko godina kada je posetio klub.

"Gledajunje (Ruda) Gulita, (Franka) Rajkarda, (Marka) Van Basete i (Paola) Maldinija bio je za mene san. To je bio moj omiljeni tim. U Los Anđelesu u mom pretincu u svlačionici držao sam dres i šal i svaki dan ih gledao", rekao je Brajant na italijanskom.

Milan je u produžetku pobedio Torino sa 4:2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво