"Mogući svi izbori u 2006."

Doskorašnji predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić smatra da je moguće održati sve izbore ove godine.

Izvor: B92

Sreda, 25.10.2006.

10:16

Default images

"Moguće je da parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji budu održani pre Nove godine, ako se o tome dogovore političke partije. Moguće je izborne rokove, u dogovoru stranaka, sa 45 svesti na 30 dana, i u decembru obaviti sve izbore", kaže Vučetić. Lider DS-a Boris Tadić tražio je da se istovremeno održe i parlamentarni i predsednički izbori nakon promene ustava, ali se vladajuće stranke tome protive.

Takođe, predstavnici nekih stranaka naveli su da nije moguće održati izbore istovremeno.

Vučetić je ocenio da bi ustavni zakon trebalo osloboditi zadatka da utvrđuje datume za održavanje izbora i da on treba da odredi samo krajnji rok da bi stranke, ili uoči referenduma ili posle njega, mogle da se dogovore o izborima.

"Ne bi bilo dobro usvajanje ustavnog zakona usloviti fiksnim terminima za održavanje jednih i drugih izbora", rekao je Vučetić za RTS.

Inače, Socijalistička partija Srbije danas je saopštila da će prilikom usvajanja ustavnog zakona insistirati da se izbori održe na svim nivoima, ali tek krajem januara ili početkom februara sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: