NAJAVA DANA (sreda, 29. januar): Partizan bez Redinga na Darušafaku, Junajted kod Građana i još mnogo toga

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.01.20. | 08:07

Pogledajte koji nas atraktivni sportsko-kladilački događaji očekuju ove srede

VEST HEM – LIVERPUL, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Moćni Klop bukvalno je pokorio ostrvski fudbal, zaradio s Liverpulom 67 bodova, čak 16 više od Mančester Sitija, pa Vest Hem kao da je određen za propast na ovom susretu. Tukao je Čekićare Lester u prošlom kolu sa 4:1, a interesantno je da je poslednji susret Vest Hema i Liverpula pre tek nešto manje od godinu dana okončan s 1:1. Liverpul je u šesnaestini finala FA kupa sa trećeligašom Šruzberijem odigrao 2:2. Dodatna muka za Dejvida Mojesa, dovedenog da ugasi požar u svlačionici Čekićara svakako je spisak od čak pet zbog povreda zasigurno iz stroja izbačenih igrača.

Izabrane vesti

ŠARLOA – KLUB BRIŽ, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Posle 2:2 sa Kortrajkom, Klub Briž uprkos nagomilanim zalihama bodova teško da će išta prepustiti slučaju na ovom gostovanju. Šarloa ima tri X ishoda, plus dve pobede sa poslednjih pet susreta, a Klub Briž ih od novembra 2018. godine pamti kao vinovnike njihova dva minimalna poraza. Trenutno izgleda da je njihova osveta neminovna, ali i neizbežna zbog iskupljenja pred navijačima.

MANČESTER SITI – MANČESTER JUNAJTED, 20.45
(Fudbal, Liga kup Engleske, polufinale)

Posle poraza od 1:3 od Građana u prvoj utakmici, Mančester Junajted imao je još neslavnih rezultata. Porazi od Liverpula i Barnlija u premijerligaškim vodama ukazuju da je sustizanje kapitalne prednosti rivala teško, možda i neizvodljivo, naročito zbog spiska od pet povređenih igrača na koje neće računati Ole Gunar Solskjer. Pošto su Građani na osam uzastopnih utakmica neporaženi, pritisak gostujućeg tima može biti i poguban zbog obaveznog ofanzivnog pristupa koji je neophodan da bi nastavili dalje.

INTER – FJORENTINA, 20.45
(Fudbal, Kup Italije, četvrtfinale)

Fjorentina je dva puta izvojevala X protiv Intera, dolazila je i GG igra, ali sada na Đuzepe Meaci nema dvoumljenja o tome ko raspolaže s većom željom. Konte će dati sve od sebe da popravi utisak, ali i da dokaže da su za njegov tim dva vezana remija protiv Leća i Kaljarija samo prolazna boljka. Zato se od Lukakua i Martineza očekuje vrlo agilan nastup protiv Fjorentine.

MOREIRENSE – BRAGA, 21.15
(Fudbal, Portugalija 1)

Braga je vezala pobede nad Belenenseom (1:7), Tondelom (2:1) i Portom (1:2) pa Moreirense koji je u rezultatskoj krizi svakako očekuju problemi. Domaći su do sada samo četiri puta slavili, nekako iskamčili šest remija, a Braga ih je poslednji put savladala u avgustu sa 3:1. Veliki polet vlada u Braginoj svlačionici, a kako i ne bi kada je upravo ovaj tim slavio u Liga kupu Portugalije prvo protiv Sportinga, a zatim i Porta u finalu.

RAJO VALJEKANO – VILJAREAL, 19.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Rajo Valjekano tavori, bolje rečeno igra osrednje u Segundi, dok Viljareal sasvim solidno, ne i perfektno putuje kroz sezonu Primere. U poslednjih pet kola u ligaškim vodama dobijali su Sevilju, Hetafe, Real Sosijedad, te Alaves, pa shodno formi ne bi trebalo očekivati iznenađenje na meču sa Rajo Valjekanom.

REAL SOSIJEDAD – OSASUNA, 21.00
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Posle decembarskih 3:4 za Real Sosijedad u meču sa Osasunom nema tog igrača koji se ne nada goleadi i na ovom susretu. Naravno, favorit je Real Sosijedad, ali ni Osasunu ne treba prerano brisati sa liste bilo kakvih očekivanja. Ova ekipa je u Primeri na poslednje tri utakmice došla do X ishoda sa Seltom i Valjadolidom, a zatim je dobila Levante sa 2:0 pokazavši dominaciju na terenu, ali ne i naročitu ubojitost sa svega tri šuta u okvir gola rivala.

PARTIZAN – DARUŠAFAKA, 20.00
(Košarka, Evrokup)

Partizan je u Istanbulu osetio kako je igrati protiv snažne defanzive. Na kraju tog obračuna Zagorac je mogao da donese crno-belima pobedu, ali se to nije dogodilo. Nažalost, Redži Reding zbog povrede ispao je iz stroja Trinkijerijeve ekipe sve do kraja sezone. Biće to hendikep za Partizan. Kako bilo, nadamo se da Beograđani mogu da se oslone na faktor domaćeg parketa i savladaju dostojnog rivala.

R. NADAL – D. TIM, 09.35
(Tenis, Australijan open)

Prvi ATP reket protiv petog, tako da je malo onih koji mogu da se zakunu da Tim ne može Rafi da zada velike probleme. Prošle sezone nadigrao ga je u Barseloni, a zatim mu je Nadal uzvratio savladavši ga sa 1:3 u finalu Frenč Opena. Inače, Nadala je poslednji put na ATP kupu u Australiji dobio Novak Đoković, a pošto se ne možemo usuditi da Tima poredimo sa svakako najubojitijima, Špancu treba dati makar blagu prednost nad Austrijancem.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara