Vuk Vujsić stigao u Srbiju iz Vuhana: Pet dana putovao do Beograda, preplašeni roditelji ga sačekali na aerodromu (FOTO)

V.N.

29. 01. 2020. u 00:35

Avion sa putnicima iz kineskog grada Vuhana, koji je žarište novog virusa korona, sleteo je u utorak uveče na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"

Вук Вујсић стигао у Србију из Вухана: Пет дана путовао до Београда, преплашени родитељи га сачекали на аеродрому (ФОТО)

Foto:K. Mihajlović

AVION sa putnicima iz kineskog grada Vuhana, koji je žarište novog virusa korona, sleteo je u utorak uveče na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Stotinak putnika prethodno je presedalo u Moskvi, a prema prvim informacijama, mesta za paniku nema, jer kako su rekli epidemiolozi, nijedan turista koji je doputovao u našu prestonicu nije zaražen virusom.

Reporteri "Novosti" bili su sinoć na beogradskom aerodromu, gde su zatekli veliki broj kineskih turista, od kojih su neki nosili maske za lice. Inače, situacija na našem aerodromu je mirna, nema panike i sve službe funkcionišu normalno.

Sa putnicima je kroz aerodromske prostorije prošao i mladić Vuk Vujsić, koji je šest meseci bio u Kini. U tom periodu je pre svega učio i usavršavao kineski jezik.


Kako smo mogli da saznamo, mladić je izašao iz Vuhana neposredno pre nego što je proglašen karantin. On je iz grada otišao u toku dana, a uveče je proglašen karantin.

Kako nam je rečeno Vujsić je sa nekoliko prijatelja otišao turistički u drugi grad. Tamo su imali problema sa smeštajem. Nisu mogli da nađu nikakvo prenoćište. Nakon toga, Vuk je sam otišao u Šangaj. Tek tada je shvatio razmere opasnosti koje nosi potencijalna zaraza opakim virusom. Vuk je putovao četiri dana ka Beogradu.

Na aerodrom "Nikola Tesla" avion, u kom je i on bio, sleteo je sinoć oko 22 časa i svi putnici su detaljno i dugo pregledani u prostoru rezervisanom za pasošku i svaku drugu kontrolu.


Ipak, nešto oko 30 minuta pre ponoći Vuk se našao u zagrljaju svojih, očigledno prestrašenih roditelja, koji su iščekivali povratak svog sina. Brojni taksisti koje su naši reporteri zatekli na aerodromu rekli su kako nisu u strahu, i da će nastaviti da rade svoj posao neometano, kao i do sada.


Vuk Vujsić je jedan od petoro srpskih državljana koji su se zatekli u Vuhanu, i suočili se sa mogućom epidemijom novog virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milos

31.01.2020. 18:00

@mm - mm kako možete biti tako maliciozni i bezobrazni, dečko je išao na studijsko usavršavanje kineskog jezika koji studira kod nas u Srbiji. Isto tako je i moj sin bio u Kini 2015 godine, a živi i radi u Srbiji sada. Ako ste nepismeni i neobrazovani sačuvajte komentare za sebe i vama sličnima, nemojte biti drski i bezobrazni.