Nekome se Kina isplati i strogo sportski - veliki povratak Rišaira Živkovića u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 21:33

Kris Vajlder dovodi mladog Holanđanina na pozajmicu

Apsolutni hit Premijer lige, Šefild junajted u prolećni deo sezone verovatno će ući jači za Rišaira Živkovića. Holanđanin srpskih korena dolazi na pozajmicu iz kineskog drugoligaša Čančung Jataja, a u Engleskoj ostaje narednih šest meseci. Vest donose su holandski mediji De Telegraf i Voetbal International, a kad oni jave to je maltene gotova stvar.

I biće to sjajna stvar za Živkovića, koji je svojevremeno bio projektovan kao “sledeća velika stvar“ holandskog fudbala. Blistao je u Groningenu, igrao za mlađe reprezentativne selekcije, ali kada je za nešto više od 2.000.000 evra prešao u Ajaks karijera je krenula silaznom putanjom, pa se Živković godinama nije pominjao u ozbiljnim fudbalskim pričama.

Izabrane vesti

Jeste se doduše ozbiljno naplatio na Dalekom istoku: spekulisalo da je tamo za ceo trogodišnji ugovor imao garantovanih 8.000.000 evra što će reći da je do sada uzeo sigurno više od 3.000.000. I pošteno ih je zaradio, ako smemo da dodamo, pošto je samo u prošloj sezoni u drugoj ligi Kine na 25 utakmica postigao 16 golova i namestio još tri.

I kao nagrada – Premijer liga. Ne tako davno delovalo je nezamislivo, jer je posle razočaravajuće epizode u Ajaksu morao Živković da se vraća u život u klubovima poput Viljema II, Utrehta i Ostendea.

Eto, nekome se ta Kina isplati i strogo sportski gledano, ne samo finansijski. Sad da vidimo koliko Živković može u konkurenciji Olivera MekBarnija, Lis Museta, Davida MekGoldrika, te klupske legende Bilija Šarpa. Tu je trenutno i Kalum Robinson, ali se spekuliše da bi on mogao u Seltik ili Vest Bromvič Albion.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara