Aleksić: Da li je DRI isključivo u službi Vučića? 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

“Pozivam tužilaštvo u Srbiji koje već duže vreme spava da konačno ispita ulogu Duška Pejovića, državnog revizora u najvećoj pljački budžeta u Srbiji koju je sproveo Telekom kupujući za 500 miliona evra nekoliko kablovskih operatera po višestruko većim cenama“, rekao je Miroslav Aleksić, poslanik i potpredsednik Narodne stranke na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pozvao i nadežne organe da preispitaju ulogu Nadzornog odbora Telekoma koji su, kako je rekao, odobrili kupovinu kablovskih operatera i televizija.

On je podsetio da je Telekom kupio firmu “Kopernikus technology” za 195 miliona evra, iako je ta firma vredela svega 10 miliona evra, “Radijus vektor” za 110 miliona evra, a vredeo je tek 4,5 miliona, uz dugove od 9, 5 miliona evra.

Telekom je, kako je podsetio Aleksić, kupio i „Avacom“ za 12 miliona evra, uprkos tome što je ta firma vredela samo 800.000 evra, ali i firme „BPP ING“ iz Grocke, „Telemark“ iz Čačka, „EXE net“ iz Niša, „Meteor SAT TV“ iz Užica i druge, i da je za sve akvizicije plaćeno pola milijarde evra.

„Kako je moguće da državni revizor u svom izveštaju o reviziji akvizicije nije uočio ovolike nelogičnosti i razlike u plaćenoj ceni i vrednosti firmi koje je Telekom kupio. Očigledno je da je DRI isključivo u službi Aleksandra Vučića i da služi da sprovede ciljanu kontrolu i zamaskira krađu, a da istovremeno optuži neke koji nisu podobni režimu“, rekao je Aleksić  i pozvao premijerku Anu Brnabić da odgovori koje je ministarstvo bilo nadležno da kontroliše akviziciju kojom je Telekom u državnom vlasništvu kupio preduzeća 19 puta skuplje od realne vrednosti njihovog kapitala.

Prema njegovim rečima cilj ove “pljačke budžeta” kako pokazuje poslednji sukob Telekoma i Junajted medije u okviru koje posluje N1, bio je da se kupovinom kablovskih operatera i televizija sa nacionalnom frekvencijom ukine mogućnost da građani čuju one koji kritikuju vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari