Deset hiljada potpisa za tužbu evropskom sudu zbog crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je Vladi Srbije inicijativu koju je potpisima podržalo više od 10.000 građana. Od države traže da Evropskom sudu za ljudska prava podnese tužbu protiv Crne Gore zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti koji je ugrozio pravo na imovinu SPC, pravo na pravično suđenje i slobodu veroispovesti.

Navode i da bi takav postupak ubrzao procedure pred sudom u Strazburu, jer potpisnice Konvencije o ljudskim pravima mogu da tuže jedna drugu, dok pojedinci moraju da iscrpe sva pravna sredstva u svojoj zemlji, što bi, u ovom slučaju, moglo da traje i do deset godina, kažu u Udruženju.

"Verujemo da je ovo jedino efikasno pravno sredstvo i vraća nas na temelj vladavine prava i vraća nas na temelj mira. Juče smo imali snimke brutalnih incidenata i to je nešto na šta smo upozoravali. Čini mi se da samo davanje nekih diplomatskih izjava i političkih ocena neće biti u stanju sigurno da reše problem", rekao je Savo Manojlović iz Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво