28. januar  2020. 15.42  | Izvor: Tanjug

Simeunoviću za ubistvo Mateovića 15 godina zatvora

BEOGRAD -

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 15 godina zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željka Simeunovića (51) zbog ubistva Dalibora Mateovića 2004. godine, inače starijeg brata Zvonka Mateovića - nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

Sud mu je takođe produžio pritvor do upućivanja na izvršenje kazne, mada se on već služi kaznu po ranijim osudama, zbog razbojništva i pokušaja bekstva od zatvorske straže prilikom privođenja u sud.

Presuda za ubistvo Mateovića je prvostepena i na nju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Dalibor Mateović je ubijen u februaru 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000 godine.

Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je ipak uspeo tada ga pobegne, mada je kasnije bio uhapšen.

Gavrić je od 2006. godine opet u bekstvu, a osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića.

Simeunović je 14. jula 2017. godine pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud na suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića.

Naime, tada je prilikom izlaska iz marice odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo. Međutim, brzom intervencijom četiri komandira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Mediji su pisali da je on dobar prijatelj sa Dobrosavom Gavrićem osuđenim za ubistvo Ražnatovića. Gavrić je u bekstvu i nalazi se u Južnoj Africi.

Tagovi
Srodne vesti