');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

UKRALA NOVČANIK S 500 EVRA Poznata sarajevska kradljivica ponovo U AKCIJI

Poznata sarajevska kradljivica Sabaheta Džindo u jednom trebinjskom butiku ukrala je novčanik s gotovo 500 evra (1.000 KM), saznaje nezvanično Avaz.

Foto: PU zagrebačka / RAS Srbija

Prema rečima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, trebinjskoj policiji prijavljeno je da je jedna ili više nepoznatih osoba otuđilo novčanik iz jednog trgovačkog objekta.

– Prema svim operativnim saznanjima i dokazima koji su do sada u istrazi nađeni, osoba inicijala S. Dž. počinila je krivično delo krađa. Osoba nije uhapšena nego je raspisana potraga, pošto trenutno nije dostupna policijskim službenicima PS Trebinje – izjavila je Cvijetićeva.

Podsećanja radi, Džindo je u više navrata krala po raznim gradovima BiH, po buticima, trgovinama i kafićima, a nekoliko puta uhvaćena je i na delu. Hapšena je više puta, a bila je i na crvenoj Interpolovoj poternici zbog krađa u Hrvatskoj.

U decembru prošle godine uhapšena je u Sarajevu zbog poternice koju je za njom raspisao MUP RS zbog sumnje da je počinila krađu. U avgustu 2018. godine privedena je u Ilijašu zbog sumnje da je počinila krađu na štetu G. Š. iz Makedonije i firme ”Best”.

Krajem jula iste godine uhapšena je u Banjaluci jer je nasrnula na jednu ženu u butiku i otela joj torbu, a tom prilikom nanela joj je i povrede. Krajem prošle godine izjavila je da nikada ne zna kad će iii šta ukrasti, nego da krade u hodu.

Džindo poseduje nalaz s Psihijatrije Sokolac, gde je bila na lečenju od 5. novembra 2018. godine do 5. juna 2019. godine, a dijagnoza je šizofrenijski poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi, prenosi Srpskainfo.