Milan krši pravila zbog Kobija - počast za velikog Rosonera

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 12:23

Čelnici italijanskog saveza nisu dozvolili klubu sa San Sira da se na dostojan način oprosti od tragično stradalog NBA asa, ali šta znaju glavešine šta je poštovanje

Velikan poštuje velikana. Želja čelnika Milana da odaju počast tragično nastradalom Kobiju Brajantu u večerašnjem duelu Kupa Italije protiv Torina nije naišla na odobrenje glavešina italijanskog saveza, ali će Rosoneri i pored zabrane nositi crnu traku na dresovima. Minut ćutanja i crni flor najmanje su što Milan može da uradi za legendarnog NBA asa, koji nikada nije krio - naprotiv - da je veliki navijač sedmostrukog prvaka Evrope. I, klub sa San Sira od njih neće da odstupi, makar bio novčano kažnjen.

Brajant, koji je više od sedam godina svog detinjstva proveo u Italiji, bio je veliki fan Rosonera. Igrao je 20 sezona u dresu Los Anđeles Lejkersa i sa njima osvojio pet NBA titula, ali je baš na Apeninima naučio osnove igre, pošto se doselio na Čizmu sa svega šest godina kada je njegov otac, košarkaš, potpisao za Rijeti.

Izabrane vesti

Kada se 2016. upoznao s Tjerijem Anrijem, Amerikanac mu je otkrio da mu je omiljeni igrač tokom odrastanja bio Marko van Basten.
"Odrastao sam kao veliki navijač Milana. Bio sam tamo kada su dominirali Van Basten, Rajkard, Gulit. Maldini je tek počeo i imali smo Barezija. To je bio moj tim", govorila je Crna mamba.

U međuvremenu, italijanski mediji izveštavaju da je Milan do danas prodao oko 30.000 karata za utakmicu protiv Granate. Klub je u početku otvorio samo donji nivo stadiona, ali je odlučio da otvori još nekoliko sektora jer očekuje više od 35.000 navijača.

==> Poginuo Kobi Brajant!
==> Sa Kobijem nastradala i njegova trinaestogodišnja ćerka
==> Noć kad je otišao Kobi
==> Mamba out
==> Kobijeve brojke
==> Trg u Ređo Emiliji nosi ime po Brajantu: On je jedan od nas, zvao je ovo mesto svojom kućom
==> Kobi Brajant prvi član Kuće slavnih u klasi 2020.

Pune četiri godine Milan čeka na neki trofej. Konkretno na Kup Italije skoro celih 18. Rosoneri su odavno izgubili pravo da maštaju o tituli, mnogo je boljih ekipa u Italiji od njih, pa i taj kup u ovakvoj situaciji deluje kao premija. Prvi od preostala dva koraka na putu ka finalu, Milan mora da napravi protiv Torina.

Ne pamte navijači slavnog kluba kada su prethodni put njihovi miljenici vezali četiri trijumfa. Zbog toga važe za favorita u utakmici s Torinom koji je ostvario dva poraza, od čega je ovaj poslednji od Atalante bio zaista sraman – 0:7. 

Rosoneri dugo nisu savladali Torino. Poslednja dva međusobna meča izgubili su sa po 1:2, a pre toga na četiri zaredom bilo je nerešeno. Na San Siru protekla dva okršaja završena su 0:0.

Ko dobije ovu utakmicu u polufinalu ide na Juventus.

ITALIJA, KUP - ČETVRTFINALE

21.01.
Napoli - Lacio 1:0 (1:0)

22.01.
Juventus - Roma 3:1 (3:0)

Utorak
20.45: (1,65) Milan (3,80) Torino (5,50)

Sreda
20.45: (1,55) Inter (4,00) Fjorentina (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara