Zamalek pojačan juriša u Kairu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 11:58

Kabongo Kasongo ponovo u sastavu Belih Vitezova iz Gize

Pre nego što dublje zađemo u analizu utakmice 15. kola egipatskog šampionata, valja znati da Zamalek na noge Vadi Degli ide kao tim s jednom od najčvršćih odbrana šampionata. Domaći su primili od njih čak 13 golova više, a od Zamalekovog kompleksa pate još od maja 2017. godine. Inače, Vadi Degla je 12. na tabeli sa svega tri ostvarene pobede, te četiri remija koja bar u nekoj meri vade prosek tima. 

To zapravo znači da je na gostima obaveza dokazivanja kvaliteta koji je pečatiran drugim mestom u Grupi A, Afričke lige šampiona. Očekuje se da za njih na ovoj utakmici zaigra i špic igrač, reprezentativac Konga, Kabongo Kasongo koji se timu vraća s pozajmice marokanskom Vidadu. Inače, ovaj igrač se Zamaleku pridružio 2017. godine, da bi zatim otišao na pozajmicu u Saudijsku Arabiju, a onda se obreo i u Maroku.

Izabrane vesti

Setimo se da je on u prvom mandatu bio junak finala Kupa Egipta odigranom u maju 2018. godine. Tada su Popularni Beli Vitezovi iz Gize došli do pehara, pošto su u finalu u Aleksandriji posle penala savladali Smuhu sa 6:5. Posle 90, odnosno 120 minuta rezultat je bio 1:1. Svega toga ne bi bilo da četiri minuta pre kraja regularnog toka Kabongo Kasongo nije izjednačio i odveo meč u produžetke.

Očekivano je da na ovom meču francuski trener na klupi gostujućeg sastava, Patris Karteron koji je u igračkoj karijeri nastupao za Ren, Lion i Sent Etjen nastupi nadmeno insistirajući na pobedi naspram tima koji će shodno svom kvalitetu verovatno zatvorenije ući u utakmicu u Kairu.

Egipat 1 – 15. kolo
18.30: (5,10) Vadi Degla (3,60) Zamalek (1,65)

* Kvote su podložne promenama

FOTO: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara