Program "Science Slam" u četvrtak u Svilari

Program "ScienceSlam" održaće se u četvrtak, 30. januara u Kulturnom centru Svilara.
Naučnici sa PMF-a će na zanimljiv i razumljiv način govoriti o savremenim naučnim izazovima, a publika će odabrati najuspešnijeg.
 
Šta je "SceineceSlam"?
 
"ScienceSlam" je osmišljen u Nemačkoj, pre više od decenije, ali je tek skoro počela primena ovog modela promocije i u drugim zemljama Evrope, ali i u SAD. Naime, cilj je da se pred širom publikom, naravno pojednostavljeno i dopadljivo, na šaljiv način, a opet uz zadržavanje statusa "eksperta", prikaže neka naučna oblast ili problem koji izučavamo. Ovo dešavanje je osmišljeno da se ostvari u vidu takmičenja, u kojem publika bira pobednika (jačinom aplauza ili glasanjem-ocenjivanjem) i u kojem se dobijaju simbolične nagrade (pretplata za naučni časopis, neka interesantna knjiga, ulaznice za prirodnjačke muzeje i izložbe i sl.).
 
Savez Studenata PMF-a je prošle godine po prvi put organizovao Naučno-popularni forum i u okviru tog foruma odrađena je prva radionica ovog tipa u Srbiji (Make a Slam @ScienceGram). Kako su svi prisutni predavači bili veoma zadovoljni reakcijom studenata i načinom na koji su u kratkom vremenskom roku studenti osmislili i održali svoje prezentacije, na PMF-u su odlučili da pokušaju da organizuju ovaj tip manifestacije i za širu publiku. 
 
Za ovaj cilj PMF je dobio podršku, pomoć i savete od jednog od osnivača ScienceSlam, dr Julije Ofe iz Hamburga, koja je zvanično na svojoj veb stranici objavila da se Srbija, odnosno Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, priključio ovom vidu promocije nauke. 
 
Program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič