28. januar  2020. 10.53  →  17.53 | Izvor: RTV (Boris Šuman)

Migranti probili ogradu na Horgošu 2, mađarski policajci pucali

HORGOŠ -

Mađarska policija pucnjima u vazduh sprečila je jutros grupu od oko šesdeset migranata da ilegalno pređu iz Srbije u Mađarsku. U incidentu nije bilo povređenih, a četiri osobe su uhapšene.

video icon

Do incidenta je došlo na graničnom prelazu Horgoš dva, jutros oko pet i trideset, kada je grupa od oko šesdeset migranata probila ogradu, nakon čega je dežurni policajac ispalio tri hica upozorenja u vazduh.

horgos, 2

Većina iz grupe migranata sprečena je u ilegalnom prelasku granice, dok su četiri osobe uhapšene. U incidentu nije bilo povređenih.

Nakon incidenta, u Mađarskoj su uspostavljeni kontrolni punktovi na kojima se proveravaju vozila i putnici, a pojačana je kontrola celokupnog graničnog pojasa. Sam granični prelaz je zatvoren do daljnjeg.

Ovo nije prvi put da se ovakvi incidenti dešavaju na prelazu Horgoš 2. Godine 2015. velika grupa migranata sukobila se sa mađarskom policijom, kada je korišćen i suzavac.

Nekoliko sati nakon incidenta mađarski počeli su sa ojačanjem ograde na prelazu Horgoš 2 koji važi za jednu od najslabijih tačaka u tom sistemu odbrane Mađarske od ilegalnog prelaska granice.

 

Tagovi
Broj komentara: 2

Dejan  28. 01. 2020. | 12:29
Једино решење против исиланата је заштита државне границе бојевом муницијом и укидање права на азил.
Vuksan  29. 01. 2020. | 09:16
Treba uvesti struju u ogradu pa ako ne pomogne ni to onda minska polja.