Zbog lažiranja podataka, Leskovac ostao bez moderne rasvete

Zamena običnih sijalica LED rasvetom u Leskovcu, moraće da sačeka. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu, kojim je predviđeno održavanje i zamena oko 13.000 sijaličnih mesta, povučen je sa poslednje sednice Skupštine grada, jer je stručni savetnik na konkursu lažirao podatke.

Umesto da doprinese da Leskovac konačno zasija punim sjajem predlog ugovora o održavanju javne rasvete sa beogradskom firmom "Kip lajt" bacio je nemalu senku na postupak sprovođenja javnih nabavki.

Pošto je na inicijativu gradonačelnika Gorana Cvetanovića usvojen na hitnoj sednici Gradskog veća, u poslednjem trenutku ipak je skinut sa dnevnog reda gradskog parlamenta.

Uvidom u dokumentaciju šef odborničke grupe Zajedno za Leskovac Nebojša Cakić utvrdio je da je savetnik lažirao podatke na konkursu i prikrivao činjenicu da se njegovo preduzeće iz Pančeva nalazilo u stanju mirovanja.

"Taj status podrazumeva da ne smete da preduzimate bilo kakve pravne radnje u pravnom prometu. Dužnost je svakog da proveravaju podatke u pravnom registru i očigledno je da je neko u tom lancu i njihovoj organizacionoj šemi nije dovoljno obratio pažnju, rekao je Nebojša Cakić, šef odborničke grupe Zajedno za Leskovac.

U lokalnoj samoupravi ističu da je ceo tenderski postupak dobio saglasnost i od ministarstva privrede. Uprava za javne nabavke utvrdiće odgovornost za ovaj nemali propust.

"Sama ta komisija to telo koje ispita tu odgovornost treba da dostavi po zaključku gradskog veća izveštaj skupštini i nov predlog o usvajanju ovog projekta", naveo je Slobodan Glišić, član gradskog veća.

Inače vrednost ugovora za održavanje rasvete u Leskovcu na period od 15 godina je oko 11 miliona evra sa PDV-om.

Nadležni u gradskoj upravi kažu da će posle utvrđivanja odgovornosti savetnika ugovor o održavanju javne rasvete u najkraćem roku biti potpisan. Interesatno je da je ovaj savetnik bio uključen u tenderski postupak u više od 20 gradova u Srbiji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво