RIMAC NIJE VIŠE TRENER CEDEVITA OLIMPIJE: Hrvatski stručnjak otišao posle poraza od Kopera
Foto: Starsport©

Potrebno osveženje

RIMAC NIJE VIŠE TRENER CEDEVITA OLIMPIJE: Hrvatski stručnjak otišao posle poraza od Kopera

Košarka -

Hrvatski košarkaši trener Slaven Rimac i Cedevita Olimpija sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je danas ljubljanski klub.

Odluka je doneta dan posle poraza Cedevita Olimpije na svom terenu od Kopera, 69:72.

"Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine uvideli smo da nam je potrebno osveženje na mestu glavnog trenera, pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora. Slavenu želimo sve najbolje u nastavku karijere, koja će sigurno biti uspešna, jer se radi o velikom stručnjaku. Zahvalni smo na svemu što je od početka priče o novom klubu uradio za Cedevita Olimpiju", rekao je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović, prenela je Hina.

Rimac je trenersku karijeru počeo u Ciboni sa kojom je u sezoni 2013/2014 osvojio titulu prvaka ABA lige. Od 2017. godine bio je u Cedeviti, prvo kao pomoćnik Juri Zdovcu, a zatim kao trener B ekipe i pomoćnik Špancu Situ Alonsu u prvom timu.

Po odlasku Alonsa, Rimac je preuzeo vodjenje prvog tima sa kojim je igrao u polufinalu ABA lige, osvojio Kup Krešimira Ćosića i izgubio od Cibone finalnu seriju u prvenstvu Hrvatske. Kada se Cedevita spojila sa ljubljanskom Olimpijom Rimac je postao trener te ekipe. Cedevita Olimpija je prvi deo takmičenja u Evrokupu završila sa četiri pobede i šest poraza, a posle dobrog starta u ABA ligi (4/0), Cedevita Olimpija je u ovoj kalendarskoj godini pretrpela četiri uzastopna poraza i ugrozila sigurnu poziciju medju četiri ekipe koje će se plasirati u plej-of.

Cedevita Olimpija je treća na tabeli sa 10/7, koliko imaju četvrtoplasirani Mornar i peti Kopar. Kao jedan od glavnih kandidata za novog trenera pominje se Jurica Golemac, bivši trener Kopra.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track