Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.01.2020.

13:59

"Igrao sam protiv Brajanta. To ću pričati deci do kraja života" VIDEO

Košarkaš Partizana Džejms Makadu pričao je za O2 o tragično stradalom Kobiju Brajantu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: ABA/Partizan NIS

Brajant je poginuo u nedelju u helikopterskoj nesreći u kojoj je stradalo devet osoba, uključujući i njegovu 13-godišnu ćerku.

Mekadu je kao član Golden Stejt Voriorsa igrao protiv Brajanta u njegovoj poslednjoj NBA sezoni 2015/2016.

"Blagosloven sam jer sam igrao protiv njega. To je priča koju ću pričati deci do kraja mog života. Rastao sam uz njega, sanjao da budem kao Kobi. Kada sam bio mali, na terenu iza kuće sam vežbao šut i sanjao da igram u NBA ligi protiv Kobija. Hvala Bogu što sam dobio tu priliku i to ću nositi sa sobom gde god budem išao", rekao je Mekadu.

Brajant je stradao u 41. godini na putu za košarkašku utakmicu svoje "Mamba akademije" za koju je nastupala njegova ćerka.

"Bio sam razočaran. Žena me je sinoć zvala i rekla, a ja joj nisam verovao. A onda, kada su potvrdili vest... jednostavno ne mogu da objasnim kako sam se osećao. Dok sam odrastao, igrajući košarku, Kobi mi je bi omiljeni igrač. Kada sam čuo vest, jednostavno sam bio slomljen. i dalje sam i ovo je veoma težak dan"
.

Kobi je bio idol celoj generaciji mladića koji su se tek upoznavali sa košarkom i NBA ligom. Bio je nešto najbliže što će iko biti Majklu Džordanu.

"On je bio moj idol i jedan od onih igrač kome sam se divio. I dalje mu se divim. Kada sam bio dete, svi su želeli da budu kao Kobi, da igraju za Lejkerse, osvajaju titule. Gledali smo ga kako igra za reprezentaciju. Kobi je bio voljen sa svih strana. Jednostavno mogu biti zahvalan jer sam bio svedok jedne velike karijere, njegovog postojanja na zemlji. Takođe i gubitak njegove ćerke... Ja sam otac, i ta tuga se ne može opisati. Jednostavno moramo samo da se molimo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve