Drugo gostovanje Primorske u dva dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 11:52

Ludi ritam vodi Tigrove u Rogašku Slatinu u slovenačkom prvenstvu (18.45)

Jako čudan raspored takmičenja, gde je gotovo nemoguće „uglaviti“ utakmice nacionalnih šampionata zbog obaveza timova na Jadranu, doveo je do toga da će Primorska morati večeras ponovo da istrči na teren, ponovo na gostujućem terenu, samo 24 časa nakon meča u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije i velike pobede u poslednjoj sekundi košem Lukovića. Protivnik će im ovoga puta biti Rogaška, koja je imala daleko više vremena za odmor, ali i koja će sigurno više odlučiti da se fokusira na dešavanja u ABA 2 ligi (18.45).

Domaćin se nakon pobede u Novom Pazaru nalazi u sasvim dobroj poziciji da obezbedi plej-of u drugom rangu na Jadranu. Možda i odlučujući bi mogao da im bude predstojeći duel sa crnogorskom Sutjeskom pred domaćom publikom ovog četvrtka, za koji će svakako pokušati da sačuvaju nešto više snage.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Primorska još uvek ima šanse da se nađe u plej-ofu uprkos enormno skraćenoj rotaciji nakon odlaska većine ključnih igrača sa kojima je započela sezonu, nakon odlaska jednog od glavnih sponzora i finansijera. One su dodatno porasle nakon iznenađujućeg trijumfa u slovenačkoj prestonici, ali problem je kako pronaći snagu za drugi meč u razmaku od manje od jednog dana?

Verovatno će i sam trener Andrej Žakelj odlučiti da maksimalno promeša karte i da na terenu više drži onu rezervnu petorku, te da se nada što boljem rezultatu. Primorska i dalje zauzima prvo mesto na tabeli i rezultatski je gotovo sigurno u plej-ofu tamošnjeg prvenstva, dok se Rogaška nalazi na petom mestu, ujedno i poslednjem koje obezbeđuje tu vizu, ali sa tri pobede više od Hopsija iz Polžele.

Prvi deo sezone doneo nam je ubedljivu pobedu Primorske (76:53), a najbolji na terenu bio je aktuelni košarkaš Crvene zvezde, Marko Jagodić-Kuridža sa 19 poena i pet skokova. Zanimljivo, pratio ga je Alen Hodžić, koji se i dalje nalazi u sastavu Tigrova i mogao bi da nastavi tamo gde je stao na jesen.

SLOVENIJA 1 – 17. KOLO

Ponedeljak
18.45: (3,05) Rogaška (15,0) Primorska (1,45)

Sreda
18.00: Tajfun Šentjur – Krka

Subota
19.00: Podčetrtek – Laško

Nedelja
19.00: Helios Domžale – Hopsi Polžela

Foto: ABA liga (KK Cedevita Olimpija / Aleš Fežver)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara