Sastanak o železnici u Berlinu, stižu predstavnici Beograda i Prištine

Na sastanku u Berlinu o uspostavljanju železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, kosovske institucije predstavljaće predstavnici Ministarstva infrastrukture.

Direktor odeljenja za kopneni transport Džem Veselji i direktor odeljenja za putnu infrastrukturu Ram Ćupeva biće predstavnici Prištine, prenose mediji na albanskom.

Odluku o njihovom učešću doneo je ministar infrastrukture u ostavci Palj Ljekaj.

Beograd će na sastanku u Berlinu predstavljati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Razgovori o obnovi železničkog saobraćaja dolaze nakon nedavno postignute saglasnosti o uspostavljanju avio-linije Beograd - Priština.

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je za američku agenciju AP da bi sporazum o obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine bio važan za obe strane i poručio da je to postalo prioritet.

Grenel, koji je i ambasador SAD u Nemačkoj, rekao je da je uspostavljanje železničkih veza postalo prioritet, pošto su američki zvaničnici posredovali ove nedelje u postizanju dogovora o ponovnom uspostavljanju avionskog saobraćaja između Beograda i Prištine posle 21 godine.

"Vizija predsednika (Donalda) Trampa se upravo dešava. Prednjači poslovna zajednica i fokus na otvaranje novih radnih mesta", naveo je Grenel u pisanoj izjavi za AP, a prenosi Vašington tajms.

Agencija podseća da je Grenel prošle nedelje boravio u Prištini i Beogradu i da je na konferenciji za novinare u srpskoj prestonici rekao da će se o detaljima sporazuma o obnovi železničkih usluga razgovarati na sastanku u Berlinu u ponedeljak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво