NAJAVA DANA (ponedeljak, 27. januar): Od Melburna, preko Zvezde u Laktašima, do FA kupa s Tobdžijama

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.01.20. | 08:11

Pogledajte koji nas atraktivni sportski događaji očekuju ovoga ponedeljka

BORNMUT – ARSENAL, 21.00
(Fudbal, FA kup Engleske)

Ni dolazak Mikela Artete nije pokrenuo Arsenal. I dalje Tobdžije imaju problema da pobeđuju, kamoli da to čine u serijama, a posao u četvrtoj fazi FA kupa im je otežan usled izostanaka suspendovanih Obamejana i Davida Luiza. Na sve to, u finišu 2019. baš na Artetinom debiju, bilo je samo 1:1 na Vitaliti stadionu. Arsenal ima samo jednu pobedu na poslednjih 12 gostovanja.

Izabrane vesti

AVR- TROA, 20.45
(Fudbal, Francuska 2)

Troa je za šest bodova bolje plasirana, ali Avr važi za fabriku talenata i nikad se ne zna kad će da bljesnu. Na primer, njen dres nosi Tino Kadever, strelac 18 golova, vodeći golgeter Lige 2, nedavno prodat Lionu, pa ostavljen na pozajmici do kraja sezone. Troa je u prethodnom kolu, na gostovanju Klermonu, prekinula niz od četiri pobede, dok je Avr triput u minule četiri runde završavao u opsegu 2-3 gola.

PAOK – VOLOS, 17.00
(Fudbal, Grčka 1)

Zicer za crno-bele iz Soluna. Na Tumba stadion stiže jedan od najpoželjnijih gostiju u grčkom fudbalu, pošto Volos nije dao gol na pet od devet prethodnih utakmica van svog stadiona. Kako se PAOK bori za titulu, a u seriji je od peti trijumfa u svim takimičenjima, iznenađenje ne bi smeo da dozvoli. U prvom delu šampionata slavio je rutinski, 2:0.

BNEJ JEHUDA – MAKABI HAIFA, 19.15
(Fudbal, Izrael 1)

Imenjak iz Tel Aviva jeste odmakao, dobio je i derbi, ali Makabi iz Haife gaji nadu da bi mogao da ugrozi lidera. Za to je potrebno da pobeđuje u serijama, trenutno ima tri slavlja u svim takmičenjima i to bez primljenog gola, a biće silno motivisan, jer Bnej Jehudu nije savladao u poslednja tri odmeravanja snaga.

PERUĐA – LIVORNO, 21.00
(Fudbal, Italija 2)

Idealni rival za Peruđu. U danima kad joj ne ide (eliminacija iz kupa, dva vezana prvenstvena poraza), ima priliku da protiv najlošijeg tima Serije B spreči klizanje u opasnu zonu. Livorno nikog nije dobio poslednjih devet utakmica, dok u gostima taj niz se proteže jod od 1. maja i kraja minule sezone. Peruđa je na stadionu „Renato Kuri“ dobila poslednja dva međusobna duela.

VITORIJA GIMARAIŠ – RIO AVE, 19.45
(Fudbal, Portugal 1)

Polako, ali sigurno, gosti su stabilizovali formu. Najpre su savladali Santa Klaru u gostima, pa Boavistu pred svojim navijačima (oba puta bez primeljenog gola) i sa naraslim samopouzdanjem odlaze na noge rivalu koji pruža promenjive partije. Gimaraiš je dobio tek jednu poslednje četiri utakmice, ali je samo jednom i poražen. I to od Benfike.

SPORTING – MARITIMO, 22.00
(Fudbal, Portugal 1)

Čekajući transfer kapitena Bruna Fernandeša u Mančester junajted, Sporting je zapao u rezultatsku krizu. Od poslednja četiri meča ima samo slavlje na terenu Setubala, dok ga peče poraz u derbiju od Benfike i eliminacija od Brage u polufinalu Liga kupa. Iako je Maritimo u dobroj formi (pet kola bez poraza), Lavovi su favoriti zbog činjenice da su slavili u poslednja tri međusobna duela u Lisabonu.

SIVAS – RIZE, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Jeste Sivas izgubio tokom sedmice meč sa Malatijom, ali je zbog ubedljivog slavlja u prvom meču prošao u narednu rundu kupa. U prvenstvu je i dalje lider, a da bi odmakao rivalima mora da nastavim da pobeđuje. Na svom stadionu je obično brutalan, jer ima devet trijumfa iz poslednjih deset pokušaja, a kako je Rize pretrpeo pet poraza na minulih šest gostovanja, jasno je kakav se ishod „crta“.

IGOKEA – CRVENA ZVEZDA, 17.00
(Košarka, ABA liga)

Posle tri poraza u poslednje četiri takmičarske utakmice, crveno-beli su pod pritiskom. Pogotovo što moraju da jure poziciju koja vodi u plej-of. Posao u Aleksandrovcu biće joj kud i kamo teži usled saznanja da je Igokea vezala četiri slavlja, ne spuštajući se ispod 80 poena. No, beogradski sastav je nanizao osam uzastopnih pobeda nad Igokeom.

NADAL – KIRJOS, 09.05
(Tenis, Australijan open)

Prošlogodišnji finalista ima možda i najteži zadatak u osmini finala, jer mu je rival domaći takmičar, nepredvidiv Nik Kirjos, koji je u minuloj rundi u pet setova tukao Hačanova, a kolo pre toga uzeo meru i Žilu Simonu. Još ako ga publika bude nosila, mogao bi da izjednači skor u međubosnim susretima sa Nadalom na 4:4. Bik sa Majorke poslednji put tukao ga je lane na Vimbldonu, 3:1.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara