Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.01.2020.

04:00

Kirjos: Obožavam da igram protiv levorukih

Nik Kirjos i Rafael Nadal za koji sat izlaze na teren u jednom od najočekivanijih mečeva na Australijan Openu poslednjih sezona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos: Obožavam da igram protiv levorukih
Photo by Jonathan DiMaggio/Getty Images

Od momenta kada je Kirijos pobedio Karena Hačanova, priča se samo o ovom fantatičnom meču u kojem se sastaju dva tenisera koji nisu u idealnim odnosima.

Takvi mečevi su oduvek bili klasici u svetu tenisa, a svakako da će i ovaj, koji se ovog puta igra na Kirjosovom domaćem terenu biti nešto posebno.

Poznato je da su Nik i Rafa došli u verbalni sukob prošle sezone u Akapulku kada je Nik pobedio, a Rafa posle meča izjavio kako, ne samo zbog čuvenog serviranja "ispod ruke", ne poštuje pubiku, rivala, ali ni sebe.

Kirjos mu tada nije ostao dužan pa je rekao kako je on različit sasvim od Rafe.

"Neka se on koncentriše na šta treba. Ne zna moj put, ne poznaje me", rekao je tada Nik.

Rafionog strica Tonija je u jednom intervjuu nazvao "idiotom", i svbe to sada ovom meču daje onu drugu, prilično napetu dimenziju.

Uoči meča sa Rafom u "Rod Lejver" areni rekao je sledeće:

"Još iz juniorskih dana, volim da igram protiv levorukih tenisera. Otprilike znam koji mi je plan igre da bih opet bio uspešan protiv levorukih. Rafa je svakako drugačija zver, ali znam i njegovu igru. Rodžer je poznaje, svi je znaju samo što je on izvodi na najvišem nivou", poručio je Kirjos.

Konačno, mnogi su zabrinuti za to da li će imati snage posle četiri sata i 26 minuta borbe protiv Hačanova.

"Biću u redu. Ceo dan slobodan, radim ono što volim. Znam da će to biti još jedna fizički iscrpljujuća bitka, ali sa njim ništa ne ide lako", zaključio je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve