Pomor ribe u Marici i Čaji, zvaničnici bez informacija; "Toliko uginulo da treba 10 godina za oporavak"

Bugarske vlasti saopštile su da je za sada nepoznat uzrok zagađenja reka Marice i Čaje, zbog koga je veliki broj riba uginuo.

Izvor: B92

Nedelja, 26.01.2020.

17:34

Pomor ribe u Marici i Čaji, zvaničnici bez informacija;
Ilustracija: Depositphotos/ aragami12345

Tokom vikenda pojavio se veliki broj uginulih riba na površini reka Marice i Čaje na jugu Bugarske, prenosi BTA.

Kancelarija Apelacionog tužilaštva iz Plovdiva saopštila je da je pokrenula istragu zagađenja, dok je Ministarstvo ekonomske policije saopštilo da takođe radi na slučaju.

Kako se navodi, vlasti istražuju tri lokacije duž obala Marice i četiri kompanije, a uzeti uzorci iz vode i ribe su poslati na ispitivanje.

Lokalno stanovništvo je upozoreno da ne skuplja mrtve ribe jer predstavljaju mogući zdravstveni rizik.

Jedna lokalna televizija navela je kompaniju koja reciklira plastiku kao mogućeg zagađivača, dok je ta firma negirala optužbe.

Udruženje ribara Olimpik 2000 saopštilo je da je zbog zagađenja uginulo više tona ribe, kao i da će trebati bar 10 godina da se riblji život oporavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: