Oterali ste ga, sad patite: Pije, puši i Interove ambicije ruši – Radža Najngolan produbio krizu Konteovog tima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.01.20. | 14:30

Debitovao Ešli Jang i upisao asistenciju, Lautaro Martinez pogodio za vođstvo, pa „poludeo“ u nadoknadi – 1:1

Sve je delovao bajkovito posle trijumfa podno Vezuva. Slavio je 3:1, iako Napoli po šansama nije zaslužio da izgubi – bar ne tako ubedljivo – pa je Fortuna koja im je namigivala na jugu Italije okrenula leđa Interu i gurnula ga u očiglednu rezultatsku krizu koja bi mogla da nagovesti kraj šampionskih nadanja. Jer, na Badnji dan su Nerazuri bili lideri Serije A, da bi serijom kikseva dozvolili Juventusu da ih pretkne. Pride, crno-beli iz Torina večeras baš na stadionu San Paolo imaju šansu da još više odmaknu najbližem pratiocu.

Inter je u nedeljnom matineu odigrao razočaravajućih 1:1 sa Kaljarijem i deluje da ga, u zakasnelom efektu, stiže sindrom minulih sezona. Bilo je i ranije slučajeva kad je u ranoj fazi takmičenja važio za kandidata za Skudeto, međutim, tokom zime kao da zaboravi da igra fudbal i(li) pobeđuje, pa više nije ni izbliza opasan. Posle Atalante i Lećea, remi je upisan i sa, uz Lacio – koji bi eventualnim trijumfom nad Romom mogao da se bodovno stine tim Antonija Kontea – najprijatnijim iznenađenjem sezone.

Izabrane vesti

Sudbina je htela da velikanu iz Milana presudi fudbaler kog je uprava na pravdi Boga oterala. Nije baš da ga je hteo prethodni trener Lućano Spaleti, sadašnji – Antonio Konte – jeste, međutim, Radža Najngolan je imao nesređene račune sa čelnicima Intera. Prihvatio je da se na njega ne računa, strpljivo čekao šansu za privatnu osvetu i zgrabio je. U 78. minutu odapeo je prepoznatjivu strelu posle prodora Žoao Pedra, lopta na putu do ka Samiru Handanoviću zakačila Bastonija, prevarila slovenačkog golmana i označila možda i oproštaj od snova o prekidu dominacije Juventusa.

Ispostavilo se da je čovek kome su zamerali na nesportskom životu, da pije, puši, navodno truje svlačionicu, i ko zna kakve su mu još „grehe“ prišivali, bio fatalan za ambicije Intera. Ruku na srce, Kaljari je apsolutno zaslužio ovaj bod i prema svemu viđenom bio ravnopavan takmac velikanu.

Inter je igrao sporo, bez ideje kako da se nosi sa odbranom rivala. Izostao je pritisak karakterističan za veliku većinu utakmica, ali je i u tako sporom ritmu prvi postigao gol. Posle samo nekoliko treninga u novoj ekipi Ešli Jang je dokazao da će biti pojačanje, igrao je na poziciji krilnog veziste, često se ubacivao po desnoj strani, pretio, da bi u 29. minutu sačekao idealan trenutak za centaršut, Lautaro Martinez je zaplovio kroz vazduh i glavom pogodio cilj.

Delovalo je u tom trenutku da sve ide po planu favorita, međutim, u igri Intera se osećala nesigurnost. Odbrana je „visila“, vezni red je bio neubedljiv, napad čekao kontre, mada je malo nedostajalo da se takva orijentacija isplati, pošto je u finišu Romelu Lulaku sprintao 50-ak metara, da bi mu ponestalo snage za završni udarac.

Između toga, Kaljari je pretio. Na početku Đovani Simeone, kasnije Žoao Pedro i već pomenuti Najngolan, uz sve to golman Kranjo je sjajno branio, pa je sastav Rolanda Marana zasluženo odoleo. Potencijalno rešio prvenstvo, jer ne samo što je Inter ostao bez planirana dva boda, nego što zbog prostačnog gesta Lautara Martineza u nadoknadi i crvenog kartona neće moći da računa na Argentinca verovatno na naredne dve utakmice.

ITALIJA 1 - 21. KOLO

Petak
Breša – Milan 0:1 (0:0)
/Rebić 71/

Subota
SPAL - Bolonja 1:3 (1:1)
/Petanja 23 - Vicari 24ag, Berou 59, Poli 63/

Fiorentina - Đenova 0:0

Torino - Atalanta 0:7 (0:3)
/Iličić 17, 53, 54, Gosens 29, Zapata 45+1, Murijel 86, 88/

Nedelja
Inter - Kaljari 1:1 (1:0)
/Martinez 29 - Najngolan 78/ 
15.00:  (2,30) Sampdorija  (3,35)  Sasuolo (3,10) 
15.00:  (1,65) Verona (3,80)  Leće (5,50) 
15.00:  (2,45) Parma (3,20)  Udineze  (3,00) 
18.00:  (2,70) Roma  (3,40)  Lacio (2,55) 
20.45:  (3,60) Napoli  (3,45)  Juventus (2,10) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara