NOVAK JE NAŠ BOG: Druženje sa srpskim navijačima u Melburnu (KURIR TV)
Foto: EPA/DAVE HUNT

AUSTRALIJAN OPEN

NOVAK JE NAŠ BOG: Druženje sa srpskim navijačima u Melburnu (KURIR TV)

Tenis -

Druženje sa srpskim navijačima u Melburnu – najlepše svedočanstvo toga šta srpski teniseri i teniskerke znače za naše sunarodnike širom sveta

Od specijalnog izveštača Kurira iz Melburna - Vuka Brajovića

Još iz doba Bobe i Monike su bili jasni, glasni i primećeni. Bodrili su Nenada, Janka, Borisa, Dušana, Iliju, Tatjanu, Jelenu, Anu i Bojanu kao da su im rod rođeni, a onda nastavili sa još više strasti da se bore sa tribina za Novaka, Viktora, Dušana, Lasla, Filipa, Miomira, Peđu, Danila, Marka, Hamada, Nikole, Aleksandru, Ivanu, Olgu, Ninu, Nataliju – do današnjih dana.

foto: EPA/LUKAS COCH

Potiču iz svih krajeva nekadašnje SFRJ ili Australije – a kao da su juče avionom sleteli iz Srbije. Nasmejani, duhoviti, prisni, gostoljubivi – i pre svega fantastične patriote su svi srpski navijači koje srećemo proteklih godina na prvom Grend Slemu sezone u Melburnu.

foto: EPA/DAVE HUNT

Nije im teško da samo za meč naših asova doputuju sa drugog kraja ove ogromne države – kontinenta koja u sebi ima četiri vremenske zone i preko koje se leti više od četiri sata. Tenis je skoro sveta obaveza svih njih – retki su oni da barem jednom nisu bili u Melburnu, Kujongu, Sidneju, Pertu, Adelaidu, Hobartu i Kanberi – sa jednom od više verzija naših trobojki i grbova.

foto: EPA/MARK EVANS

Nose dresove Srbije, Jugoslavije, Zvezde, Partizana, vaterpolo kapice, rvačke kostime, majce iz domaće radinosti i obeležja Srpskih klubova iz Australije, Novog Zelanda.

Uz sve manje ili veće razlike, složni su i jedinstveni u onome što je i najvažnije – bodrenju naših asova do kraja, za primer i u inat hiljadama onih kojima su Rafa, Rodžer, neki od „Ozijevaca“ ili asovi iz drugih zemalja pri srcu.

I ove godine nam je posebno zadovoljstvo da vas upoznamo sa nekima od njih, koji se nadaju da će obradovati svoje bližnje i rodbinu koja bude čitala naredne redove naše redovne rubrike iz Melburna.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track