Niški zatvor: I dalje štrajk

Osuđenici u štrajku pisali Ministarstvu pravde, Skupštini Srbije i medijima.

Izvor: B92

Nedelja, 08.10.2006.

17:04

Default images

Zbog protesta osuđenika u niškom zatvoru, njihovim porodicama danas nije bilo dozvoljeno da ih posete, niti da im predaju pakete. Osuđenici, koji protestuju četvrti dan tražeći usvajanje Zakona o amnestiji po hitnom postupku, uputili su Ministarstvu pravde, Skupštini Srbije i medijima listu zahteva.

Rođaci osuđenika u niškom zatvoru koji su došli u posetu i pokušali da im predaju pakete kažu da su iz medija saznali za protest i da su zabrinuti zbog toga što pojedini mediji objavljuju da se zatvorenici nasilno ponašaju.

U pismu koje su uputili medijima, osuđenici od Minstarstva pravde traže pismene garancije da neće biti sankcionisani zbog protesta. Oni navode da se protest bazira na neuzimanju hrane i lekova, čime žele da podsete humanitarne i organizacije za ljudska prava da i oni postoje.

Zatvorenici kažu da nemaju nikakve zamerke na upravu i obezbeđenje zatvora i da neće odustati od protesta dok svi njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: