Prvo hteo da sakrije zločin, ali mu proradila savest? Tajna ubistva profesora DIF ostala u pismu

S. Kostić

26. 01. 2020. u 07:22

Još nepoznanica zašto je Vlastimir Šever usmrtio Dejana Ilića i sebe

Прво хтео да сакрије злочин, али му прорадила савест? Тајна убиства професора ДИФ остала у писму

Dejan Ilić/Telo ubijenog profesora doneto na skriveno mesto Foto I. Marinković

Dan nakon što je policija rasvetlila ubistvo Beograđanina Dejana Ilića (48), profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, istraga je nastavljena u pravcu utvrđivanja motiva ovog zločina. Zašto je Vlastimir Šever (42), iz Stare Pazove, pre nego što je izvršio samoubistvo u četvrtak uveče ispred Narodne skupštine u Beogradu ubio Ilića, zasad se ne zna. Kao razlog se pominju novčane razmirice, mada se spekuliše i o drugim motivima.

Javnost do juče nije obaveštena o tome šta sadrži oproštajno pismo koje je pronađeno kod Ševera, pošto je pucao sebi u usta kod Narodne skupštine. Navodno, u pismu je naveo razloge svog suicida, ali se još ne zna da li je pisao i o tome zašto je pucao u profesora Ilića, čije je beživotno telo u četvrtak uveče pronađeno u vodi u blizini Gajićeve bare kod Stare Pazove.

Meštani kažu da se ne zna gde je profesor ubijen i pretpostavljaju da je njegovo telo tu doneto. Priča se i o tome kako je ubica prvo nameravao da sakrije svoj zločin, ali da se predomislio i odlučio da sam sebi presudi.

PROČITAJTE JOŠ - Ubijen profesor DIF-a: Novi detalji zločina kod Stare Pazove

- Ilić je ubijen dan pre nego što je Šever pucao u sebe. Žrtva je ubijena iz vatrenog oružja i pucano joj je u glavu - kaže naš izvor iz istrage. Policija je pretpostavila da se radi o samoubistvu, ali je ubrzo ustanovnjeno da je Ilić žrtva.

Ubijeni Dejan bio je profesor na katedri za rukomet, bio je razveden i imao je dvoje dece. Protiv njega je, saznaju "Novosti", prošle godine izrečena javna osuda zbog plagiranja doktorske disertacije, nakon čega mu je Senat Univerziteta u Beogradu poništio diplomu. Vest da je Ilić ubijen odjeknula je i na fakultetu gde je predavao, ali niko od kolega nije mogao da spekuliše o razlozima zašto je ubijen. Navodno, važio je za čoveka koji nema veze sa kriminalom.

- Nije imao finansijskih problema, bar koliko sam ja znala. Iskreno, ne znam zašto bi neko ubio Dejana - rekla nam je kratko jedna od Dejanovih prijateljica, koja nije želela da joj pominjemo ime.

Prizor sa mesta samoubistva Vlastimira Ševera

Šever, koji je pucao iz vatrenog oružja sebi u usta, pre dve i po godine bio je uhapšen u opsežnoj policijskoj operaciji "Signal" zajedno sa još nekoliko osoba zbog sumnje na utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja.

VARAO LjUDE

ZA Ševera se u Staroj Pazovi zna da je neko vreme držao agenciju za registraciju vozila, te da je tada prevario dosta osoba za veće novčane iznose. Posle toga se skrivao po Beogradu, a meštani sa kojima smo pričali tvrde da je pozajmljivao novac i od zelenaša. Niko ne zna na šta ga je trošio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)