Partizan sporo krenuo, pa pregazio Zadar

Mi. Rogač

25. 01. 2020. u 21:39

Košarkaši kluba iz Humske bez ikakvih problema opravdali su ulogu favorita protiv Zadrana - 87:60

Партизан споро кренуо, па прегазио Задар

Uroš Trifunović foto: N. Paraušić

RAZLIKA koja se očekuje kada se na papiru zamisli duel ekipa koje zauzimaju prvu i jedanaestu poziciju na tabeli, oslikana je i na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić". Košarkaši Partizana su protiv Zadra demonstrirali potpunu dominaciju u poslednje tri četvrtine i to je bilo dovoljno da vrate protivnike kući pregažene - 87:60.

Gosti su ove sezone pobedili Zvezdu, Budućnost, Cedevita Olimpiju, ali Veličkoviću i drugovima nisu uspeli da zaprete, sem u uvodnoj deonici. Crno-beli su u nekadašnjem domu napravili pravu uvertiru za utakmicu koja ih čeka na istom mestu u sredu protiv Darušafake, na kojoj će pobeda biti imperativ. Posle 17. kola na regionalnoj sceni čuvaju vrh tabele sa učinkom 14-3, a njihova serija od devet pobeda traje još od 1. decembra.

Košarkaši Zadra su stigli u Beograd potpuno svesni kvaliteta protivnika, ali podjednako svesni i koliko bi im potencijalno iznenađenje značilo u borbi za opstanak. Imali su snage da odigraju u egalu prvih deset minuta, ali onda je "valjak" u drugoj četvrtini, koju je dobio 31:13 napravio ključnu razliku i otklonio sve dileme kada je pitanje pobednika u pitanju.

Gledala je publika u "Pioniru" atraktivni Partizan. Posle dobrih odbrana, ređale su se kontre sa efektnim završnicama. Zakucavanja i rampe Mekadua su dizala publiku na noge, Veličković i Jaramaz su pogađali trojke... A Gordić je uživao dok je delio pravovremene asistencije (ukupno 10).

U drugom poluvremenu je priliku veoma dobro iskoristio Uroš Trifunović, koji je meč završio sa 12 poena. Trinkijeri je odmorio Rašona Tomasa, a još jednom je izostao Redži Reding. Ostali igrači su podelili minutažu i pokazali da se spremni za utakmicu dosadašnjeg dela sezone koja ih čeka već u sredu.

Kod Zadrana je najraspoloženiji bivši igrač Mege Stefan Fundić, ali njegova energija nije povukla i saigrače. Gosti su pogodili jednu trojku iz 26 pokušaja (4%), pa sa takvim procentima definitivno nisu imali šta da traže protiv ekipe koja ima najviše ambicije.

Crno-beli počinju seriju bitnih mečeva, posle Darušafake, čekaju ih dueli sa Zvezdom, Virtusom, pa ekipom Budućnosti, a onda učešće na Kupu Radivoja Koraća...

PARTIZAN - ZADAR 87:60
DVORANA: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 3.982. Sudije: Obrknežević, Jovčić, Savović.
PARTIZAN: Volden 5 (4sk, 5as), Zagorac, Pejdž 6 (3as), Gordić 5 (4sk, 10as), Mekadu 13 (5sk), Jaramaz 13, Veličković 10 (6sk, 5as), Birčević 9, Janković 6, Tomas, Trifunović 12, Mozli 8 (5sk).
ZADAR: Uljarević, Alen 4 (5sk, 5as), Ivanov 8 (6sk), Ahmed 5 (5sk), Palokaj, Vuković 13 (8sk), Junaković 2 (3sk, 3as), Mavra 7 (4as), Fundić 19 (6as), Planinić, Keler 2.
Po četvrtinama: 12:13, 31:13, 18:18, 26:16.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije